GÜNDEM 31 MAYIS 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-TJK-E ve KCDK-E’nin Fransa’nın Strasbourg kentinde “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema Azadiye" şiarı ile düzenlediği oturma eylem itakip edilecek.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada dokuz yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Bonn kentinden gelen yeni grup devraldı.

-Türkiye’nin ekonomik, siyasi, toplumsal, kültürel ve sosyal olarak çöktüğünü, dibe vurduğunu belirten KCK Genel Başkanlık Konsey Üyesi Elif Ronahi, buna rağmen PKK ve Kürt halkına karşı başarılı olamadığını söyledi.

-KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu: İktidarı ayakta tutan, Türk devletinin temel ulusal stratejisi olan ‘tek millet’ hedefidir. Bu amaç değişmedikçe kirli ittifak, ilişki ve yapılanma devam edecek.

-Danıştay tarafından iptal edilen Basın Kartı Yönetmeliği daha sert maddelerle geri geldi .Sadece muğlak ifadelerle kalmayan yönetmelik, haberin içeriğine müdahale etmesinin yanı sıra gazetecileri terörist olarak yaftalama yetkisini de elde ediyor.

-Kolombiya’nın Cali kentinde hafta sonu düzenlenen protestolarda 14 kişinin öldürülmesi üzerine BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği soruşturma çağrısında bulundu.

-Arjantin’de 1976-1983 yılları arasında katledilen, kaybedilenlerin cesetlerini tanımlamak için yapılan genetik testler küreselleşiyor.