GÜNDEM 6 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Akademisyen Özgür Müftüoğlu Türkiye’nin zaten 41 yıldır ucuz işçi ve emek ülkesi olduğunu ifade ederken AKP’nin neo-liberal politikalarının ise çöktüğünü vurguladı.

- HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ve feminist aktivist Zozan Özgökçe, Kürt kentlerindeki fuhuş çetelerine işaret ederek, fuhuş ve uyuşturucunun bir özel savaş yöntemi olarak kullanıldığını söyledi.

- YPS, 4 Aralık günü ajan-kontra faaliyetleri ile Kürt halkına zarar veren Tahir Güven’i cezalandırdığını, 17 Kasım’da da birçok faili meçhul cinayette yer alan korucu başı Emin Nergis’i hedef aldıklarını ancak tam sonuca ulaşamadıklarını, yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

-KDP’nin Xelîfan’da şehit düşürdüğü cenazelerini almak için Sêmalka’da eylem yapan Rojavalı Kürt, Êzidî ve Arap anneler, cenazelerini alana kadar durmayacaklarını vurguladı. 

-İnsan Hakları İzleme Örgütü-HRW, Afgan ulusal güvenlik güçlerinin 47 eski üyesinin Taliban tarafından öldürüldüğünü veya zorla kaybedildiğini söyledi.

- Kürt Özgürlük Hareketi ile geliştirilen onlarca gelenek var. Özgür Basın geleneği de bu geleneklerden biri. Bu geleneğin yaratıcıları halka gerçekleri ulaştırmak için büyük bedeller ödedi.

- Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, birçok sektörü olumsuz etkilediği gibi hayvancılığı da bitirme noktasına getirdi.