GÜNDEM 6 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Paris Katliamı’nın üzerinden 8 yıl geçti. Sorumluları halen yargılanmadı. 2019’da başlatılan yeni soruşturma, Avrupa’da katliamla bağlantılı geniş bir Türk ağını hedefliyor.

-Paris katliamının 8’inci yıldönümü vesilesiyle Avrupa’nın birçok kentinde Fransız Konsoloslukları ve temsilcilikleri önünde eylemler düzenlenecek.

-Av. Eren: Kürtler dışında bu hukuksuzluk haline tepki göstermeyenler, bu durumun sadece İmralı ile sınırlı kalacağını düşündüler ama yanıldılar, bugün tecritten beslenen hukuksuzluk hali tüm ülkeyi sarmalamış durumda.

-Rusya, İdlib'ten, Eyn Îsa ve Qamişlo'ya kadar bölgede gerilimi "kontrollü" olarak artırıyor. Hedefte ise Kuzey-Doğu Suriye'nin TC ve Şam değirmen taşlarının arasında öğütülmesi var. Ancak gerilim her an Rusya'nın "kontrolünden" çıkabilir...

-PKK ve PAJK gerillaları, jineoliyle yeni, özgür ve eşit yaşamın duvarlarını örmenin mücadelesini veriyor.

-Çocuk yaşta düşmana olan öfkesini kendisi ile büyüten YJA Star gerillası Faraşin Zilan, 2019 yılında yaşanan bir çatışmada son mermisine kadar savaşarak, şehitler kervanına katıldı.

-Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (RDC) gerçekleşen bir saldırıda onlarca sivilin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

-Küresel ısınma ile mücadele kapsamında oldukça önemli olan elektrikli otomobillerin Norveç’te yeni plakalandırılan araçlar içindeki payı yüzde 54’e ulaştı.

-Güneş Sistemi’nin kütle açısından dördüncü büyük gezegeni olan Uranüs’ün en az beş uydusunun yeraltında okyanuslar barındırdığı tahmin ediliyor.