Gergerlioğlu’na 'Tuğluk' soruşturması

Rehin tutulan Aysel Tuğluk'un sağlık durumuna dikkat çeken HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma açıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kandıra Cezaevi’nde bulunan eski HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un sağlık durumuna dikkat çekmek için cezaevi önünde yaptığı basın açıklamasından dolayı hakkında, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldı. 

Açılan soruşturmaya tepki gösteren Gergerlioğlu, "hasta tutsaklar ölmesin" demenin bile artık suç sayıldığını söyledi. Hekim ve insan hakları savunucusu olduğunu da hatırlatan Gergerlioğlu, “Sayın Aysel Tuğluk’un hem Kocaeli Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) verdiği raporu hem de İstanbul ATK’nin verdiği raporu okudum. İnfaz erteleme veren Kocaeli Tıp’a rağmen İstanbul Adli Tıp’ın siyasi bir kararla İnfaz ertelemeyi vermediğini gördüm. Bunu öncesinde de defalarca eleştirdim. Bugün cezaevi önüne giderek ‘ikinci Garibe Gezer olmasın’ dedim. Garibe Gezer’in intihar edildiği söyleniyor ama intihar etmişse bile depresyona girdiği için etmiştir. Bir hekim olarak bunu söyledim” dedi.
Gergerlioğlu, “Cezaevindeki eğer yeterli tedaviyi alamazsa büyük sıkıntılara yol açar. Bu ölüme kadar gidebilir, ölümle cezaevinden çıkabilir. Bunları söyledik. Yine Aysel Tuğluk’un durumunun iyiye gitmediğini, son günlerde bunun da kötüye gittiğini ve günlük rutin işlerini dahi yapamaz durumda olduğunu söyledik. Koşullu salıvermelerde siyasi tavrın bilindiğini yine infaz ertelemelerde de siyasi tavrın yoğun bir şekilde göründüğünü söyledim. Bütün bunlar normal ifade özgürlüğü içerisinde olan eleştiriler. Hiç kimseye hakaret içeren bir ifade yok. Tamamen ifade özgürlüğü içerisinde eleştirilerimizi yaptık. Aysel Tuğluk’un serbest bırakılmasını istedik. Hakkımızda bir sürü maddeden soruşturma açıldı. Bu inanılacak şey değil. ‘Hasta bir mahpus ölmesin’ demek bile suç olmuş” diye konuştu.