Gerilla tarihi rolünün farkında

Türk devletinin, Heftanîn’i alırsa tüm Güney’i alabileceğinin hesabını yaptığını söyleyen HPG komutanlarından Ferman Botan, büyük bir irade, moral ve motivasyonla direndiklerini ve hiçbir alanı bırakmayacaklarını vurguladı.

HPG komutanlarından Ferman Botan, NATO’nun ikinci büyük ordusunun, edindiği yüksek teknolojiyle bütün hava gücünü seferber ederek saldırmasına rağmen gerillanın direnmesinin, büyük bir moral ve motivasyon sağladığını belirterek, tüm alanlarda direniş ve eylemler olduğunu vurguladı.

HPG komutanlarından Ferman Botan, Türk ordusunun 16 Haziran’da hava kuvvetleri ağırlıklı yoğun bir saldırı dalgasıyla başlattığı Heftanîn’deki işgal alanını genişletme saldırısını ve gerillanın tarihi direnişini, Stêrk TV’ye değerlendirdi. Türk devletinin, Heftanîn’i Güney Kürdistan’ın ana kapısı olarak gördüğünü belirten Ferman Botan, “Heftanîn’i alırsa tüm Güney’i alabilir. 40 yıldır gerilla var Heftanîn’de. Eğer Heftanîn’de sonuç almazsa öbür yerlerde de sonuç alamaz ve amaçladığı tampon bölgeyi gerçekleştiremez” dedi.

DÖRT KEZ İNDİRME YAPAMADI

Heftanîn saldırısının, büyük bir planın parçası olduğunu kaydeden Botan, Xakurkê, Girê Spi ve Serêkaniyê’de yaptığını tekrarlamak istediğini söyledi. Bu saldırının, diğerlerinden farkının; bu kadar yoğun tekniğin kullanılması ve buna rağmen gerillanın direnişini büyük eylemlerle sürdürmesi olduğunu dile getiren Komutan Ferman Botan, “Hiçbir yerde kullanılmayan teknik burada kullanıldı. Bir gece içerisinde tam 50 kere sadece bir alanı bombaladı ve sonra taarruz helikopterleriyle tüm alanı delik deşik etti, ardından Skorsky helikopterleriyle indirme yapmaya her çalıştığında gerillanın müdahalesiyle karşılaştı. Türk ordusu böylesi bir savunma olacağını düşünmüyordu, şok geçirdi. İndirme yapmayı her istediğinde darbe vurduk ve izin vermedik. Şehit Adar ve Xantur’a tam dörder kez indirme denemesi yaptı ve sonra tekniğini kullanarak indirme yapabildi” şeklinde konuştu.

Türk ordusuyla 40 yıldır savaştıklarını; kara gücünün kabiliyetini bildiklerini kaydeden Komutan Botan, şöyle devam etti: “Biz onları, onlar da bizi tanıyor... Sınırlardan Heftanîn topraklarına giriş yapıp Türk devletine yardım eden herkes bizim hedefimizdir. Tekrar tekrar korucuları uyarıyoruz, bu halkın evlatlarının kanına girmesinler. PKK 40 yıldır diz çökmemiş, bu saatten sonra da diz çökmez. Biz bu halkın fedaileriyiz.”

DİRENİŞ SÜRÜYOR, BIRAKMAYACAĞIZ

Türk ordusunun, hiçbir tepeyi kayıp vermeden işgal edemediğini söyleyen Botan, şunları paylaştı: “Bütün köyleri boşalttılar. Çocuk, kadın, sivil dinlemeden katlediyor. Yüksek tekniğiyle gerilla ile halkı ayır edemiyor mu? Ediyor ama yine de vuruyor. Şehit, direnerek ve büyük bir iradeyle şehit oldular. Bize miras olarak direnme talimatı bıraktılar. Alanların durumu şu anda iyidir. Xantur’da çatışmalar devam ediyor. Her gün eylemler oluyor. Dûpişk’te her gün eylem oluyor. Şeşdara’da büyük bir direniş var. Bu direniş devam edecek. Biz Heftanîn’i bırakmayacağız.”

GERİLLANIN MORALİ YÜKSEK

HPG komutanlarından Ferman Botan, NATO’nun ikinci büyük ordusunun, edindiği yüksek teknolojiyle bütün hava gücünü seferber ederek saldırmasına rağmen gerillanın direnmesinin, büyük bir moral ve motivasyon sağladığını belirterek, şunları ekledi: “Basit bir şey değil, tam 50 kez bombalanan bir alanda hiç kaybımız yok ve büyük direniş devam ediyor. Gerillanın morali yüksek bir düzeydedir. Heftanîn’e attıkları her bomba irademizi daha da güçlendirdi. Moralimiz yüksektir, çünkü gerilla şunu net görüyor; Türk ordusu teknik olmadan bir adım ilerleyemiyor. Biz bu gerçeği biliyoruz ve gördük de.”