Hakkari’de Türk ordusunun konvoyu vuruldu: 13 asker öldürüldü

HPG BİM, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Kani Orê ve Şiva Stêrk alanlarında YJA Star gerillalarının düzenlediği eylemde 13 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Hakkari-Çukurca arasındaki Kani Orê ve Şiva Stêrk alanında işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemde 13 askerin öldürüldüğünü belirtti.

HPG BİM, Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’nı bombaladığını da kaydetti.

HPG BİM açıklaması şöyle: “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında, 21 Temmuz günü Çelê (Çukurca) ilçesinden Hakkari il merkezi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyu saat 20.30 sularında Kani Orê ve Şiva Stêrk alanları arasında YJA Star güçlerimizce hedeflenmiştir. Konvoyda bulunan tüm araçların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde etkili bir şekilde vurulan kirpi tipi zırhlı bir araç tümden imha edilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda 13 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu araç enkazı ve ölü askerleri insansız hava araçlarının desteği ile alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA BOMBARDIMAN

 İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları:

19 Temmuz günü saat 02.30’da Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi, 20 Temmuz günü saat 21.30’da yine Metina bölgesine bağlı Golka alanını bombalamıştır.

22 Temmuz günü saat 15.00’da Zap bölgesine bağlı Cehennem Tepesi’ni, saat 17.00’da Avaşin bölgesine bağlı Adılbeg alanını, saat 18.00 ile 19.00 arasında Xakurkê bölgesine bağlı Xınerê ile Şehit Beritan alanlarını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”