HBDH: İşgalin destekçileri hedefimizdir

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’na yönelik işgal tehditlerine tepki göstererek, işgali destekleyenleri uyardı.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH, Rojava halklarının yalnız olmadığını ve işgalin Türk devleti için büyük bir bedeli olacağını kaydetti. HBDH, bu işgal hareketi içerisindeki tüm askeri unsurlar, lojistik yada mali destek kurumları ve işgal destekçisi medyanın hedef olduğu uyarısında bulundu.

HBDH’nin açıklaması şöyle: “Rojava halkları ateş altında sürdürdükleri özgürlük mücadelesinde bir kez daha işgal ve katliam tehdidiyle karşı karşıya. Faşist Türk cumhurbaşkanı, eli kanlı diktatör Erdoğan’ın aylardır ağzı salyalı biçimde yönelttiği işgal ve katliam tehditleri, içinde bulunduğumuz şu günlerde ciddi bir boyut almış durumda. Rojava Devrimi bir kez daha TC faşizminin işgal ve sömürgecilik tehdidiyle karşı karşıya!

Rojava Devrimi, en kısa ve öz tarifiyle, Ortadoğu coğrafyasında, ezilenlerin özgürlük düşünün yeşertilmeye çalışıldığı topraktır. Başta Kürt Halkı olmak üzere bu coğrafyada yaşayan bütün ezilenlerin zorlu mücadelesi ve ödenen büyük bedellerle kazanılmıştır. Elde ettiği bütün kazanımlar ve halklarımızın özgürlüğü yolunda kat ettiği mesafe ile gerek bölgenin tüm gerici güçlerine gerek dünyanın kan emici emperyalist efendilerine korku salmıştır. Rojava Devrimi, içinde bulunduğu olağanüstü şartlara rağmen yarattıklarıyla, dünyaya egemen olan ve insanlığa hiçbir gelecek vadetmeyen sömürü ve vahşet düzenine karşı koymanın, yeniyi yaratmanın örneğini sunmuştur. Bu özellikleriyle bütün ezilenlerin sempatisini kazanıp içlerindeki umudu yeşerten Rojava Devrimi, yine aynı özellikleriyle dünya üzerindeki tüm gerici faşist güçlerin ve emperyalistlerin kendi sonlarını gördükleri bir örnek oluşturmuştur.

İçinde bulunduğumuz bu kritik süreçte, bir kez daha ve en yüksek sesimizle haykırıyoruz, Rojava Devrim pratiği ezilen halklar için bir umut ışığıdır! Bu ışığın karartılmasına izin verilmemeli, korunmalı ve büyütülmelidir!

Bizler Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak bu işgal girişimine karşı tüm gövdemizle Rojava halklarının yanında yer alacağız. HBDH bu işgal girişimine tüm gücüyle karşı koyacak, mayasında ölümsüzlerinin alınteri olan bu devrimi korumak için varolduğu her alanda harekete geçecektir. Bütün güçlerimiz işgal girişimine karşı tüm alanları kapsayan bir direniş hattını oluşturmak için sürekli hareket halinde olacaktır.

İşgalci T.C devleti ve tüm faşist kurumları, Rojava halklarının yalnız olmadığını ve gerçekleştirmeye çalıştığı işgalin büyük bir bedeli olacağını görmelidir. İşgal ettikleri yeri yakıp yıkıp kendi saraylarında rahatça yaşayacağını sananlar yanılıyorlar. Bu doğrultuda işgal hareketi içerisindeki tüm askeri unsurlar, lojistik yada mali destek kurumları ve işgal destekçisi tüm basın hedefimizdir!

Türkiye ve Kürdistan’ın tüm ezilenleri,

İşgale karşı çıkın! Sizin kaderiniz Rojava Halklarının kaderinden bağımsız değildir! Rojava devrimi nezdinde yok edilmek istenen sizin gelecek umudunuz, sizin özgürlük düşünüzdür! Bu umuda bu düşe sahip çıkın!

İşçiler, Emekçiler, Kadınlar, Gençler,

Sizin yarınınızı karartanlar geleceğinizi ipotek altına alanlar, kendi bekaları için, yani bu zulüm düzeni bu bezirgan saltanatı sürsün diye mazlum Rojava halklarına saldırıyorlar. Bu işgal girişiminin ezilenlerin yararına sağlayacağı hiç bir şey yoktur. Tüm çabaları Rojava devriminde gördükleri kendi sonlarından kurtulmaktır. Onların sonu sizin kurtuluşunuzdur! İşgale karşı sesinizi yükseltin.

Bulunduğunuz her yerde ve elinizdeki her araçla işgal girişimine karşı koyun, harekete geçin!”