HBDH'den sabotaj eylemi

HBDH Ceren Güneş İntikâm Milisleri, Ezaz'a gitmek üzere yola çıkan tıra sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Milisler, "İşgalci güçlere yönelik her türlü destek hedefimiz" dedi.

HBDH Ceren Güneş İntikâm Milisleri tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "7 Kasım'da Mersin limanından yük alarak TSK ve cihatçı çetelerin işgal ettiği Suriye'nin Ezaz kentine gitmek üzere yola çıkan 79 AAE 365 plakalı tıra, Adana'da güçlerimizce sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş, eylem sonucu tır tüm yükü ile birlikte imha edilmiştir" denildi.

'İŞGALİ NORMALLEŞTİRME ÇALIŞMASI!'

Açıklamada, "İşgalci güçlere ve barbar cihatçı çetelere yönelik her türlü destek hedefimizdir" uyarısı yapılarak, şunlar kaydedildi:
"İster askeri malzeme olsun, isterse 'yardım' ya da oyuncak adı altında olsun, yapılan sevkiyatların tamamı bölge insanı üzerinde işgali normalleştirme ve katliamcı yüzünü gizlemek adına yürütülen makyaj çalışmalarıdır. Kobanê'ye oyuncak götüren gençleri, Suruç'ta katleden AKP ve beslemesi çeteler, halen Rojava'da fosfor bombaları ile çocukları katletmektedir. Kameralar karşısında ellerindeki kanı çocuklara 12 ton oyuncak dağıtarak temizleyemezler. Tanklarla, toplarla girilen, aileleri dağıtılan, evleri yağmalanan, geleceksizleştirilen, asimile edilen bölge çocuklarının oyuncağa değil, aileleri ile birlikte insanca ve özgürce kendi topraklarında yaşamaya ihtiyacı vardır.

'SÖMÜRGECİLERE GÜN YÜZÜ GÖSTERMEYECEĞİZ!'

Türk devleti tarafından dün Dersim katliamında Alevi çocuklarına, Ermeni katliamında Ermeni halkının küçük çocuklarına ne yapıldıysa, bugün Rojava' da yaşayan bölge halklarının çocuklarına da aynısı yapılmaktadır. Soykırıma uğrattıkları halkın çocuklarına reva gördükleri, sahte şefkat gösterileri ile, yurtlarda sözde barınma ve eğitim fırsatı ile, adını, dilini, kökünü unutturarak asimilasyona uğratmaktır. Sömürgecilik dünyanın her yerinde aynı politikalarla işgallerine dayanak yaratmaktadır. Ancak HBDH milisleri tarafından her yerde hedef alınmaya devam edeceklerdir. Sömürücü ve sömürgecilere gün yüzü göstermeyeceğiz.
Bu eylemimizi kendisi de bir Türk olarak, Türk sömürgeciliğine karşı ezilen halklarla birlikte savaşarak ölümsüzleşen Dr. Ceren Güneş'in anısına atfen gerçekleştirdiğimizi duyuruyoruz. Ceren Güneş (Özge Aydın), 'İnsan bir kere yaşar, bir kere ölür. Devrimci ikisini de doğru yapandır' diyenlerin ışıklı yolunda yürümüştür."