Yoldaş: Kaypakkaya'nın direniş çizgisi bizlere önderlik ediyor

HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Tekin Yoldaş: İbrahim Kaypakkaya'nın direngenliği, mücadele azmi bugün faşizm koşullarında Türkiye ve Kurdistan dağlarında mücadele eden, kentlerde mücadele eden, zindanlarda direnen devrimcilere rehber olmaya devam etmektir.

Halkların Birleşik Devrim hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi Üyesi Tekin Yoldaş, İbrahim Kaypakkaya’nın  şehadet yıl dönümü nedeniyle yapılan anmaya görüntülü mesaj gönderdi.

Tekin Yoldaş şunları belirtti:

“İbrahim Kaypakkaya, katledilmesinin 50. yıl dönümünde bugün bizlere, Türkiye ve Kürdistan devrimcilerine yaşamıyla, duruşuyla önderlik etmeye devam ediyor. İbrahim Kaypakkaya, Türkiye ve Kurdistan birleşik devrim mücadelesi içerisinde Denizlerin, Mahirlerin ve İbrahim Kaypakkaya'nın ortak idealleriyle aslında Türkiye devrimci mücadelesinin düzeniçi arayışlardan ve uzun süredir devam eden sağ anlayıştan kopuşu simgelemektedir. Bu yönüyle '71 devrimciliği içerisinde özgün bir yerde durmaktadır. Özellikle, Kürt sorunundaki değerlendirmeleri, Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısına dair analizleriyle, silahlı mücadeledeki ısrar çizgisiyle, işkence koşullarında "ser verip, sır vermeyen" devrimcilik anlayışıyla, bir devrimci geleneği yaratması yönüyle de örnek bir devrimci kişiliktir.

HBDH olarak, kurucu öznelerimizden biri olan TKP-ML TİKKO geleneğinden ve MKP geleneğinin öncüsü olan İbrahim Kaypakkaya aynı zamanda bizi var eden mücadele harçlarımızdan birisidir, Mahirler ve Denizler gibi. Bu anlamıyla onun katledilişinin 50. yılı halen bizlere önderlik ediyor olması, onu katledenlerin aslında amaçlarına ulaşamadıklarını ifade etmektedir. İbrahim Kaypakkaya'nın direniş çizgisi bugün dağlarda, kentlerde birleşik devrim mücadelesi içerisinde yaşamaya devam etmektedir. İbrahim Kaypakkaya'nın direniş çizgisi ser verip, sır vermeyen devrimci duruşu, mücadeledeki kararlılığı bugün genç, kadın birçok devrimciye önderlik etmeye, rehber olmaya devam etmektedir. HBDH olarak İbrahim Kaypakkaya şahsında Türkiye ve Kurdistan birleşik devrim mücadelesinde ölümsüzleşen bütün yoldaşları bir kez daha anarken, onun mücadele kararlılığının, onun devrimcilik anlayışının ve onun mücadele bayrağının takipçisi olduğumuzu belirtmekten onur duyarız.

KAYPAKKAYA BİZLERE REPBER OLMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

Devrimci kararlılığı ve mücadelesinin yanı sıra teorik tespitleriyle de Türkiye devrimci hareketine önemli katkılar sunmuştur. Bu anlamıyla onun değerlendirmeleri Türkiye devrimi açısından orjinalite taşıyan değerlendirmelerdir. Bugün onun tespitleri, Kürt sorunu üzerine değerlendirmesi, Kemalizm üzerine yaptığı değerlendirmeler, Türkiye'de silahlı mücadeleyi savunan bir mücadele hattını inşa etmesi kararlılığı bizler açısından Türkiye devriminin mücadelesini yürütürken değerlendirilecek, dikkate alınacak önemli tespitlerdir. Bu anlamıyla, tekrar İbrahim Kaypakkaya şahsında birleşik devrim mücadelesinde ölümsüzleşen, bu mücadeleyi yürüten bütün devrimcileri saygıyla anmak istiyorum. Ve, gelecek mücadelemizde, özgürlük, sosyalizm mücadelemizde, devrim mücadelemizde onların mücadele kararlılığı bizlere rehber olmaya devam etmektedir. Ser verip, sır vermeyen bir devrimcilik anlayışını inşa eden İbrahim Kaypakkaya'nın direngenliği, mücadele azmi bugün faşizm koşullarında Türkiye ve Kurdistan dağlarında mücadele eden, kentlerde mücadele eden, zindanlarda direnen bütün devrimcilere rehber olmaya devam etmektedir. Selam olsun direnenlere! Selam olsun mücadele edenlere, birleşik devrim bayrağını yükseltenlere! Selam olsun faşizme karşı direnişi büyütenlere, faşizme karşı savaşı büyütenlere! İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür! Yaşasın birleşik devrim mücadelemiz!”