HDP: İş cinayetlerinin altında AKP’nin imzası var!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay, Tuzla'daki iş cinayetlerine dikkat çekerek, "AKP iktidarının yağma ve talana dayalı çalışma koşulları işçilerin canını alıyor" dedi.

HDP Emek, Ekonomi, Tarım ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay, Tuzla'daki iş cinayetleriyle ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı.

"Dün Tuzla tersaneler bölgesinde bir yakıt tankerinde çıkan yangında 2 işçi yaşamını kaybetti, 12 işçi yaralandı" diyen Kubilay, başsağlığı diledi.

'2018'DE 1923 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ'

AKP iktidarının yağma ve talana dayalı çalışma koşullarının işçilerin canını almaya devam ettiğine dikkat çeken Kubilay, "Her gün 5-6 işçi bu can pazarında yaşamını yitiriyor. 2018 yılında 67’si çocuk olmak üzere en az 1923 işçi yaşamını iş cinayetlerinde yitirdi" diye belirtti.

Açıklamada, "Geçen hafta Kerç Boğazı’nda bir gemi yangınında 14 işçi yaşamını yitirmişti. İki gün önce Antalya’da 13 yaşındaki mevsimlik işçi Berivan yaşamını yitirdi. AKP iktidarı, ekonomik krizin faturasını bütünüyle işçilere ödetmek; grev yasaklarıyla, polis zoruyla kurduğu soygun düzenini işçilerin kanı ve canı pahasına sürdürmek istiyor" denildi.

'AKP OLDUKÇA SONA ERMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Her iş cinayetine, işçi katliamına yol açan bu emekçi düşmanı politikaların altında AKP iktidarının imzasının olduğunu vurgulayan Kubilay, şöyle devam etti:

"İş cinayetlerinin yanı sıra savaş koşulları nedeniyle çocuk ve mülteci emeğinin en ağır biçimde sömürüldüğü bu utanç verici tablo da AKP iktidarının eseridir. AKP iktidardayken iş cinayetlerinin sona ermesi, işsizliğin ve yoksulluğun azaltılması, geçim sıkıntısının giderilmesi, zamsız ve borçsuz bir yaşam asla mümkün değildir. 

Bu gidişi durduracak süreç AKP iktidarına son vermekle başlayacak. Mahallelerden iş yerlerine, sokaklardan caddelere, köylerden kentlere, tarlalardan fabrikalara kadar insanca ve onurlu yaşamdan yana olan herkesi bu emek karşıtı politikalara sesini yükseltmeye, bu emek düşmanı iktidara karşı mücadeleye çağırıyoruz."