HDP “İş ve Aş Buluşmaları” başlatıyor

HDP Merkez Yürütme Kurulu ve Ekonomi Komisyonu öncülüğünde “İş ve Aş Buluşmaları” çalışması başlatılıyor. HDP, ilk olarak Amed’e başlayacağı çalışmayı, daha sonra diğer kentlerde de sürdürüleceği öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu ve Ekonomi Komisyonu öncülüğünde “İş ve Aş Buluşmaları” başlatıyor. 22 Ocak günü Amed’e yapılacak basın açıklaması ile başlatılacak çalışmaya, HDP Ekonomi Komisyonu üyesi milletvekilleri katılacak. İşsiz, emekçi, esnaf, çiftçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek olan HDP, buluşmaların ilk durağı olarak da Amed’i belirlendi.

Ardından iki gün boyunca Amed’e iş yerleri, tarlalar, sanayi bölgeleri, fabrikalar ziyaret edilecek olan HDP,  Esnaf, KOBİ, çiftçiler, kadınlar ve gençlerle bir araya gelerek, son dönemde artarak hissedilen ekonomik krizin bu kesimler üzerinde yarattığı etki ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunacak. Parti heyeti, program kapsamında Amed’eki sivil toplum kuruluşu ve meslek odaları temsilcileriyle de buluşacağı belirtildi.  

“İş ve Aş Buluşmaları” Amed’in ardından diğer kentlerde de sürdürüleceği öğrenildi.