HDP, Ali İsmail Korkmaz’ı andı

Gezi'de katledilen Ali İsmail Korkmaz’ı anan HDP, katillere 'ödül gibi ceza' verildiğini belirtti, "Ali İsmail’e atılan son tekmeyi unutmayacağız" dedi.

HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, yazılı açıklama yaparak, yıl dönümünde Gezi Direnişi'nde katledilen Ali İsmail Korkmaz'ı andı.

Açıklamada, "19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Gezi Direnişi sırasında 3 Haziran 2013 gecesi Eskişehir’de polis ve sivil kişilerce sokak ortasında dövülmüş, 38 gün komada kalmış ancak 10 Temmuz 2013 tarihinde yaşam mücadelesini kaybetmişti" denildi.

'KATLEDENLERE ÖDÜL VERİLDİ!'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Ali İsmail Korkmaz’ın katledilmesine ilişkin görülen ve 4 polis ile 4 sivilin yargılandığı dava Kayseri’ye kaçırılmıştı. Yapılan yargılama failleri koruma ve olayı örtbas etme çabaları ile geçmiş, en ağır ceza 10 yıl 10 ay olarak verilmişti. Ödül gibi verilen cezalardan sonra yetmezmiş gibi, dosya kapsamında tutuklu yargılanan hükümlü polis memuru Mevlüt Saldoğan, Gezi Davası olarak bilinen yargılamaya ‘zarar gördüğü’ gerekçesiyle katılma talebinde bulunmuş, bu talebi de mahkemece kabul edilmişti.
Hukukun üstünlüğünü ve vatandaşlarının demokratik haklarını tanımayan, elindeki iktidar gücünü halka karşı kullanan anlayış sonucu Ali İsmail Korkmaz, henüz 19 yaşındayken devlet eli ile katledildi. Türkiye’de kamu görevlilerinin karıştığı suçlarda her daim devreye giren cezasızlık zırhına güvenen ve bizzat devlet tarafından korunan katiller, Ali İsmail’in 'vurmayın öldüm!' demesine rağmen, 19 yaşında genç bir çocuğu öldürmeyi vatan borcu saymışlardır.
Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Bizler Ali İsmail’e atılan son tekmeyi unutmayacağız ve onun düşlerindeki özgür dünya için verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz."