HDP'den Mahalleler Birliği'ne ziyaret

HDP heyeti, Mahalleler Birliği'ni ziyaret etti. ziyaretinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, demokrasi için ortaklaşmanın önemine dikkat çekti.

"Demokratik Anayasa", "Yargı Paketi" ve Demokrasi İttifakı" kapsamında siyasi parti, STK, sendika ve farklı platformlarla bir dizi görüşmeler gerçekleştiren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç başkanlığındaki parti heyeti, bugünkü temaslarına Mahalleler Birliği ziyareti ile başladı.

HDP heyeti, Mahalleler Birliği yöneticileri ile Şişli Okmeydanı’nda bulunan binalarında bir araya geldi. 

'REFORM SAYILMAZ'

Görüşmede temasları konusunda bilgi veren HDP'li Oluç, "Temmuz ayında gündeme gelmesi beklenen bir yargı paketi vardı ama ertelendi ve yargı paketinin Ekim’de geleceği konuşuluyor. Yapılacak olan değişiklikleri reform olarak değerlendirmek zor ama biz yine de bu konuda çalışma yapmak gerektiğini düşünüyoruz" diye belirtti. 

'İHTİYAÇ OLAN YENİ ANAYASA'

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Oluç, "Ucube bir sistem olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bir anayasa tartışmasına ihtiyaç var. İktidar bloğu bu tartışmadan kaçınıyor. Ama toplumda da ciddi bir muhalefet oluşmuş durumda. İktidar yanaşmasa da toplumsal ve siyasal muhalefetin bir anayasa tartışmasına girmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

'BİRLEŞMENİN KAZANDIRDIĞINI GÖRDÜK'

Oluç, bu konuda geniş bir demokrasi ittifakı oluşturulmasının şart olduğunu da vurguladı.

Oluç, "31 Mart ve 23 Haziran’da gördük ki iktidara karşı muhalefetin birleşmesi ve beraber hareket etmesi onları oldukça yıpratabiliyormuş. Bu sebeple ittifak mevzusunu önemsiyoruz. Ayrıca, sivil toplum, siyasi partiler, sendikalar birlikte hareket edince iktidar çoğunlukta olsa bile geri adım atabiliyor. Bunu sağlayabilmemiz gerekiyor. Bütün yargı paketini etkileriz gibi bir hayale sahip değiliz ama bazı sonuçlar elde edilebilir. Demokrasi ittifakının peşini bırakmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Mahalleler Birliği yöneticilerinden bu konuda destek isteyen HDP heyeti, daha sonra dernek binasından ayrıldı. 

Heyet, temaslarına Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) ziyareti ile devam edecek