HDP Milletvekili Musa Piroğlu’na yapılan saldırı protesto edildi

HDP Milletvekili Musa Piroğlu’na yönelik polis saldırısını Kadıköy’de protesto eden demokrasi güçleri, “Bu saldırının hesabını mücadelemizle soracağız” dedi.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu’na yönelik polis saldırısı Kadıköy’de yapılan kitlesel açıklamayla protesto edildi. Demokrasi güçleri öncülüğünde gerçekleşen eylemde, HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu, Hüda Kaya, Dilşat Canbaz Kaya, TİP Milletvekili Barış Atay, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı.

Eylemde, “ Size teslim olmayan halkın iradesi dimdik karşınızda”, “ Yere düşürdüğünüz vekil değil halkın iradesidir”, “ Biz düşersek kalkar yine yürürüz, diktatörler yenilirse sonları olur” yazılı pankartlar ile “ Leyla Güven onurumuzdur” dövizleri taşındı.

‘ KALKTIĞIMIZ YERDEN YÜRÜMESİNİ BİLİRİZ !’

Kitlenin attığı “ Leyla Güven onurumuzdur”, “Bijî berxwedana zindanaN”, “ Faşizme karşı omuz omuza”, “ Vekilimize uzanan eller kırılsın” sloganlara dahi tahammül edemeyen polisin sık sık müdahale anonsu çekmesi dikkat çekti.

Eylemde ilk konuşmayı yapan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, şunları kaydetti: “İktidarın dün şiddetin dozunu nereye kadar tırmandıracağını gösterdi ve bugün biz iktidarın karşısında nasıl direneceğimizi gösteriyoruz. Dün onlar halkın iradesini tanımadıklarını, halkın iradesini hiçe saydıklarını gösterdiler. Bugün bu ülkenin devrimcilerinin de iradelerini nasıl ortaya koyduğunu gösteriyoruz. Onlar bizi düşürebilir, onlar bizi kavgadan alıkoyabilir ama biz düştüğümüz yerden kalkmasını biliriz. Kalktığımız yerden yürümesini de biliriz ve yürürken onların yürüdüğü zemini de kaydırmayı biliriz; sarayın saltanatını yıkmasını da biliriz. “

Bu iktidarı yıkmak için omuz omuza hareket etmek gerektiğini vurgulayan Piroğlu, “ Zalimin ve zulmün olduğu her yerde mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz, yılmayacağız ve mutlaka mücadele edeceğiz. Bilinsin ve duyulsun ki biz kazanacağız” dedi.

‘SARAYIN ARKASINA SIĞINMAYIN !’

HDP Milletvekili Hüda Kaya, Musa Piroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başladı. AKP iktidarının toplumun her kesimine düşman olduğunu vurgulayan Kaya, bu zulmü yapanların verilen mücadele sonucunda mutlaka gideceğini kaydetti.

Meydandan iktidara ve polisine seslenen Kaya, şöyle konuştu: “Bakın sırtınızı dayadığınız, sarayın adına laf gelmesin diye önünde titrediğiniz o sahipleriniz var ya kendi teşkilatlarına bile , ‘ Sonumuz geldi, temizlik yapın’ dediler. Bunu kulağınıza küpe edin, suçluların adına suç işlemeyin, kralcıdan daha fazla kralcılık yapmayınız. Gidiciler; kimsenin arkasına sığınmayın, sarayın arkasına sığınmayın. Kendi suçlarını temizlemekle meşguller ve onlar gidecekler ama siz ortada kalacaksınız. Kimsenin adına suç işlemeyin. Hiç mi insanlık kalmadı? Milyonların iradesini teslim ettiği bir vekili tekerlekli sandalyeden kasten yere atıyorsunuz. İçinde insanlık kalmayanlar zaten yargılanacaklar. Ama içinizde zerre kadar vicdan kaldıysa düşünün ve sorgulayın.”

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in hukuksuz bir şekilde tutuklanmasına da tepki gösteren Kaya, dışarda da içerde de mücadelenin süreceğini belirtti.  

‘BU SALDIRININ HESABINI SORACAĞIZ !’

Demokrasi güçleri adına ortak açıklamayı Devrimci Parti yöneticisi Seher Beytaş tarafından okundu. Polis saldırısına uğrayan vekil Piroğlu’nun her zaman sokağın, emekçinin, işçinin ve ezilenin sesi olduğunu hatırlatan Beytaş, “Musa Piroğlu’na ve anayasal hakkını kullanarak basın açıklaması gerçekleştirmek için orada bulunan tüm dostlarımıza yapılan saldırının hesabını mücadelemizle soracağız. İnsanca ve onurlu bir yaşam isteyen herkesi, haksızlığın, hukuksuzluğun karşısında tutum almaya, mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz” dedi.