Hezex’te üçüncü yıldönümünde kayyum protestosu

Şirnex’in Hezex İlçesi’nde HDP’li belediyenin gasp edilerek kayyum atanmasının üçüncü yıldönümü dolayısıyla bir eylem düzenlendi.

Hezex (İdil) Belediyesi’nin gasp edilmesinin üçüncü yıl dönümünde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü binası önünde açıklama yapıldı.

HDP Şırnex (Şırnak) milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir ile görevleri gasp edilerek yerlerine kayyım kayyım atanan Hezex Belediyesi Eşbaşkanları Songül Erden ve Murat Şen’in de alalarında olduğu çok sayıda kişi açıklamaya katıldı.

HDP’li Hasan Özgüneş, kayyumlarla Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin iradesinin tanınmadığını belirterek, “Bu aynı zamanda hukuku tanımamaktır, farklılıkları tanımamaktır. Demokrasi kültüründen yoksun olma zihniyetinin tezahürüdür” dedi.

Özgüneş,  “Bugün AKP hükümetinin kayyım atadığı 59 belediyenin neredeyse tümünde yolsuzluklar sürüp gidiyor. Faşizme karşı ve her türlü anti demokratik mücadeleye karşı mücadele ettik ve mücadelemiz devam edecektir. Ta ki barış ve demokrasi bu ülkeye gelene kadar" diye ekledi.

Hezex Belediyesi Eşbaşkanı Songül Erden, “Hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde İdil belediyemize kayyım atadılar. Ama hiçbir zaman geri adım atmadık. AKP hükümetine karşı geri adım atmadık ve atmayacağız. Kürt halkı direnmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.