HPG: 14 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

HPG: Kurdistan dağlarında direniş destanı yazan güçlerimizin hareketli timler öncülüğünde geliştirdiği eylemlerde; 14 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 1 mevzi ve 1 radar sistemi imha edilmiştir.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin fedaice savaşarak işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurduğu 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlama eylemleri devam etmektedir. 15 Ağustos Atılımı’yla Kürdistan tarihinde zafere giden yeni bir sayfa açan Büyük Komutanımız Mahsum Korkmaz (Agîd)’ın takipçi olan ve faşist TC devletinin saldırısı sonucu şehit düşen Agîd Garzan yoldaşımız ve iki Iraklı generalin anısına güçlerimiz etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Kurdistan dağlarında direniş destanı yazan güçlerimizin hareketli timler öncülüğünde geliştirdiği eylemlerde; 14 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 1 mevzi ve 1 radar sistemi imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusu Direniş Alanları’nı 10 kez taktik nükleer ve kimyasal silahlarla, 4 kez savaş uçaklarıyla, 12 kez saldırı helikopterleriyle ve onlarca kez ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

6 Ağustos saat 20:30’da güçlerimiz Girê Koordîne’de bulunan işgalcileri ağır silahlarla vurmuştur. Gerçekleştirilen etkili vuruşlar sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 mevzi imha edilmiştir.

Bu eylem, 11 Ağustos 2020 işgalci TC devletinin gerçekleştirdiği alçakça saldırı sonucu şehadete ulaşan ölümsüz komutanımız Şehîd Agîd Garzan anısına gerçekleştirilmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

4 Ağustos 09:30–10:00 saatleri arasında Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler üç kez suikast taktiğiyle vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Ağustos’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler ferdi silahlar ve suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 radar sistemi imha edilmiştir.

6 Ağustos saat 05:45’te Girê FM Direniş Alanı’nda hareket halinde olan işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

7 Ağustos saat 18:00’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

7 Ağustos saat 18:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimizce vurulmuştur. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

7 Ağustos saat 20:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler güçlerimizce ferdi silahlarla vurulmuş ve 4 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır.

7 Ağustos 21:30 ve 22:10 saatleri arasında Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini ağır silahlarla bombaladıktan sonra ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce vurulmuştur. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

6 ve 7 Ağustos’ta Girê Amediyê, Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla 4 kez bombalanmıştır.

7 Ağustos’ta Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 6 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

7 Ağustos’ta Saca Direniş Alanı 2 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

7 Ağustos’ta Garê’ye bağlı Gundê Dirê Alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

7 Ağustos’ta Metîna’ya bağlı Qaşura hattı ile Kurojahro ve Girê Cûdî Direniş Alanları 12 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

7 Ağustos’ta Girê FM Direniş Alanı ağır silahlarla bombalanmıştır.”