HPG: Avaşîn’de 3 işgalci cezalandırıldı

Avaşin’de HPG/YJA Star gerillaların işgalcilere yönelik gerçekleştirdiği eylemde 3 Türk askeri cezalandırıldı, 1 mobesse kamera ve 1 teleskop tipi dürbün imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

20 Haziran günü saat 09:30’da Avaşîn bölgesine bağlı Kilise alanında bulunan ve bir araya gelen işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Hedeflenerek vurulan 3 işgalcinin cezalandırıldığı, 1 işgalcinin de yaralandığı tespit edilmiştir. Aynı zamanda 1 adet mobesse kamerası ve 1 adet de teleskop tipi dürbün imha edilmiştir.

20 Haziran günü saat 16:30’da Avaşîn bölgesine bağlı Çarçella yamaçlarında işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan 3 kepçe ve 1 araç hedeflenerek ağır silahlar vurulmuştur. Bu eylemde 1 kepçe darbelenirken yol yapım çalışması durdurulmuştur.

Avaşîn ve Metina alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış ve bu alanlar bombalanmıştır.

Düşman hareketliliği ve bombardımanlar hakkındaki ayrıntılı bilgiler şu şekildedir:

19 ve 20 Haziran günlerinde Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanındaki savaş tünelleri patlayıcılar ve saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

20 Haziran günü 21:30 – 00:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

20 Haziran günü 21:00 – 23:00 saatleri arasında işgalciler Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos ve Banista alanlarındaki güçlerini helikopterler ile değiştirmiştir.

21 Haziran günü 03:00 – 03:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor alanı savaş uçakları ile 4 kez bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”