HPG'li Alınbay, son yolculuğuna uğurlandı

Dersim’de yaşamını yitiren HPG’li Mahmut Alınbay, Dicle ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Kitle, tören sırasında polisin engel ve tehditlerini tanımadı.

Dersim’de 22 ve 23 Haziran'da çatışmada yaşamını yitiren HPG'lilerden Mahmut Alınbay’ın (Adnan Pîro) cenazesi, Amed'in Dicle ilçesine getirilerek defnedildi. Alınbay'ın cenazesi, Malatya Adli Tıp'ta ailesi tarafından alınarak, karayoluyla ilçeye getirildi. Kitlesel olarak sloganlarla karşılanan Alınbay’ın cenazesi için tören düzenlendi. 

POLİSTEN TEHDİT

Törene, Alınbay’ın ailesi, HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun ve yüzlerce kişi katıldı. Törenin ardından Alınbay’ın cenazesi, polis tarafından abluka altına alınan ilçe mezarlığına götürüldü. Kitlenin geldiği mezarlıkta sloganların atılması üzerine polis zırhlı araçtan kitleye 'müdahale' tehdidinde bulundu. 

KİTLE, POLİS ENGELİNİ TANIMADI

Mezarlığı abluka altına alan polis, Milletvekili Remziye Tosun ile birlikte halkın mezarlığa girişini engelledi. Sadece ailesinin alındığı defin sırasında, polis, aileye sloganlar atılması durumunda cenazenin defnedilmesini engelleyeceklerini söyledi. Kitle, polisin bu tehditlerine zılgıt ve alkışlarla karşılık verdi, slogan atmayı sürdürdü. 
Cenazenin defnedilmesinin ardından, taziyenin kurulacağı caminin İlçe Kaymakamının talimatıyla kapatıldığı belirtiliyor.