HPG’li Keleş'in cenazesi dört ay sonra ailesine teslim edildi

Amanoslarda çıkan çatışmada yaşamını ve kimsesizler mezarlığına defnedilen HPG gerillası Mehmet Emin Keleş'in cenazesi ailesine 5 ay ardından teslim edildi.

Osmaniye'de bulunan Amanos Dağları'nda 31 Mart'ta çıkan çatışmada dört arkadaşıyla birlikte yaşamını yitiren HPG gerillası Mehmet Emin Keleş'in (Cudi Serhat) cenazesi ailesi tarafından fotoğraftan teşhis edilmesine rağmen defnedildiği için DNA testi yapılması istenmişti. Adana Adli Tıp Kurumu'nda DNA testi için örnek veren aile dört ay boyunca testin sonuçlanmasını bekledi.

Testin sonuçlanmasının bildirilmesi ardından 24 Temmuz'da Osmaniye Cumhuriyet Başsavılığı'na gelen aile, cenazeyi almak için başvuruda bulundu.

Test için örneğin ilk kez anne -baba yerine kardeşten alındığını savunan savcı, "İlk kez bu durumla karşılaşıyorum. Size yarın kararımı vereceğim" dedi. Savcılık HPG'li Keleş'in DNA'sının kardeşleriyle eşleştiğini belirterek cenazenin verilmesini kardeşlerine verilmesi yönünde karar verdi.

MEZARLIĞA KİMSE YANAŞTIRILMADI

Adana Adli Tıp Kurumu'na kararı ileten Keleş ailesi, sabah saatlerinde Kabasakal Mezarlığı'nda bulunan kimsesizler mezarlığına gitti. Savcı ve onlarca polis gözetiminde yapılan işlem sırasında mezarlık çevresine kimsenin yaklaştırılmasına izin verilmedi.

Keleş'in cenazesini teslim alan aile, Van'ın Erciş ilçesinde toprağa vermek üzere yola çıktı.

Öte yandan 2 hafta önce Amanoslar'da SİHA saldırısı sırasında yaşamını yitiren 8 HPG gerillasından birinin cenazesinin ailesi tarafından teşhis edildiği ve Bitlis'e götürüldüğü öğrenildi. 7 HPG'linin de Çarşamba günü kimsesizler mezarlığına defnedildiği belirtildi.

Mart ayından bu yana çatışmalarda yaşamını yitiren bir çok gerillanın, Adana'da bulunan kimsesizler mezarlığına defnedildiği öğrenildi.