HPG: Sergilediği direniş gençliğe yol gösterecektir

16 Temmuz 2020’de hava saldırısında şehit düşen Ömür İsa Canan (Çiyazan Gever)’ın kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “sergilediği direniş özelde Gever gençliği başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan gençliğine yol gösterecektir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, hava saldırısında şehit düşen gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG şunları belirtti:

“16 Temmuz 2020 günü işgalci Türk ordusunun Xakurkê bölgesine bağlı Goşîne ve Rostê alanlarına dönük gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Çiyazan Gever yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Çiyazan yoldaşımız yurtsever ve emekçi bir ailede dünyaya gelmiştir. Serhildanların, başkaldıran gençliğin, yurtseverlik ve direnişin sembolü haline gelen Gever ilçesinde büyümüştür. Çevresinden aldığı direniş ve yurtseverlik kültürüyle daha genç yaşta faşist Türk devletinin gerçek yüzünü tanımaya başlayan Çiyazan yoldaşımız, işgalcilere olan öfkesi ve Kürt halkına karşı yapılan saldırılara sessiz kalmayarak tarihsel sorumluluğunu yerine getirmek için gerilla saflarına katılmıştır. Katıldıktan sonra gençlik dinamizmi ve moralli katılımıyla Apocu ideolojisiyi kavramış, PKK yaşam ölçülerini kazanmış ve aldığı eğitimler ile dönem gerilla tarz ve taktiğinde profesyonel yetkin bir gerilla olmayı kendisine amaç edinmiştir. Apocu ideoloji ve devrimci halk savaşı doktrini ile kuşanan Çiyazan yoldaşımız, Xakurkê direnişinde büyük emek vermis, müthiş bir çaba göstermiş, önemli roller oynamış ve her zaman işgalci düşmana ölümcül darbeler vurmanın arayışı içerisinde olmuştur. Apocu fedai militan sorumluluğu ve derin bir tarihsel bilinçle Xakurkê’de destanlar yazan yiğitlerden ve her yerde aranan örnek yoldaşlardan olmuştur. Çiyazan yoldaşımız kahraman şehit yoldaşlarımızın mirasını devr almış, aynı çizgiyi takip ederek Apocu fedai militanlık görev ve sorumluluklarına sahip çıkmış ve hakkını vererek başarıyla yerine getirmiştir. Biz geride kalan yoldaşlarına ve halkına her daim onur ve gururla anılacak destansı bir kahramanlık mirası bırakmıştır. Çiyazan yoldaşımızın Apocu fedai militan duruşu ve sergilediği direniş özelde Gever gençliği başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan gençliğine yol gösterecek, zafere doğru büyük bir azim ve inançla yürüdüğümüz mücadele yolumuzu aydınlatacaktır.

Şehit Çiyazan yoldaşımızın değerli ailesine, Gever halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, kahraman yoldaşlarımızın ideallerini mücadelemizde yaşatarak gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz."