Kadın sanatçılar Güven’i ziyaret etti

Aralarında sinemacı, sanatçı ve tiyatrocuların bulunduğu kadınlar, 104 gündür açlık grevi direnişinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’i ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 104 gündür açlık grevi direnişinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e, destek ve dayanışma ziyaretleri sürüyor. Aralarında sanatçı, sinemacı ve tiyatrocuların bulunduğu kadınlar, Leyla Güven’i, Amed’in Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret etti. Ziyarette, Kürt sanatçılar Mizgin Tahir ve Özlem Gerçek, Leyla Güven için şarkılar seslendirdi. Kadınlar Leyla Güven ile sohbet ederek, daha sonra fotoğraf çekti.

Ziyaret ardından konuşan Kürt sanatçı Mizgin Tahir, Leyla Güven’in kadın mücadelesine öncülük ettiğini belirterek, kadınların Leyla Güven’den güç aldığını söyledi. Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevi eyleminin zulme ve emek sömürüsüne karşı bir eylem olduğunu dile getiren Tahir, “Bu direniş çok şeffaf bir direniş. Bu nedenle Leyla Güven’i kutluyoruz ve eylemi karşısında saygıyla eğiliyoruz. Direnişi, direnişimizdir” dedi.