KCDK-E'den çağrı: Turizmi boykot et, katliama ortak olma

KCDK-E, "Türk devletinin katliam ve soykırıma kaynak olarak kullandığı turizmini boykot ediyoruz" dedi, herkesi kampanyaya katılmaya çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Eli kanlı Türk devleti ekonomik ve siyasi kaynakları kullanarak Kürt halkına karşı soykırımcı bir savaş yürütüyor. Kadın, çocuk ve yaşlı demeden sivilleri katlediyor. Soykırımcı katliamlarında her türlü silah ve kimyasal silah kullanarak gerçekleştiriyor" denildi.
'TURİZM GELİRİNİ SAVAŞA HARCIYORLAR'
"Kürt halkını sadece katletmekle kalmıyor. Tam bir vahşetle cenazelerine işkence yapıyor, mezarlarını yıkıyor. Ölüleri mezarlardan çıkarıp ziftli asfaltlara gömerek tarihten silmek istiyor" vurgularında bulunulan açıklamada, şunlar da ifade edildi:
"Tarihte başka halklara yaptığı zulüm ve soykırımı Kürt halkına karşı da yapıyor. DAİŞ çeteleriyle birlikte topraklarını Kürt halkını malını çalıyor, talan ediyor.
Çağımızın en gaddar ve en eli kanlı diktatörü olan Erdoğan ve AKP-MHP faşist ittifakı turizmden elde ettiği gelirlerinin neredeyse büyük bir bölümünü bu soykırımcı savaşa harcıyor. Turizm gelirlerini Kürt katliam ve jenosit gerçekleştirmek için kullanıyor.
Turizm gelirlerinde de en büyük kaynağı Avrupa ülkeleri ve bu ülkelerin sağladığı turizm anlaşmaları üzerinden sağlıyor. Elde edilen milyonlarca euro, yaşlı, kadın ve çocuk demeden Kürt kanını dökmek için kullanılmaktadır. Çok açıktır ki Türk devletinin Kürtlere karşı yürüttüğü soykırım savaşını sürdürebilmesinin en büyük dayanağı yurt dışından sağlanan turizm gelirleri oluşturmaktadır.
İnsanlığın gözü önünde gerçekleştirilen Kürt katliamı ve soykırımına dur demek için Türkiye ile yapılan tüm turizm anlaşmaları ve seyahatlerin boykot edilerek bloke edilmesi bir insanlık görevdir."
'TÜRK TURİZMİNİ DÜNYA ÇAPINDA BOYKOT EDELİM'
Açıklamada, "Başta Kürdistanlılar ve dostları bilmelidir ki Türkiye’ye giden her kuruş soykırımcı Türk devleti tarafından, Kürt halkına karşı silah, cephane ve katliam olarak geri dönmektedir" uyarısında bulunularak, şu çağrılar yapıldı:
"Türk devleti Kürdistan halklarına karşı yürüttüğü savaşı kirli yöntemlerle tüm alanlarda yürütmektedir. Diplomasi, basın, eğitim, tüm devlet kurumları özel ve psikolojik olarak Kürt halkına karşı yürütülen soykırımcı savaşın hizmetindedir. Halkımız ve dostlarımızda Türk sömürgeciliğine karşı yürüttüğü mücadeleyi tüm alanlarda yürütmelidir.
Türkiye’ye tatile gidersen, turizmi teşvik edersen, bil ki sen de bu savaşa alet oluyorsun. Türkiye’ye tatile giderek veya seyahat ederek sağladığın gelir Kürt kadınları ve çocukların katledilmesine maddi kaynak olarak kullanılıyor. Bunları yapmakla bu savaşa destek oluyorsun ve bu desteğinle Kürtler, Asuriler, Ermeni, Araplar, Aleviler, Êzidîler, Hıristiyan, Müslümanlar, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar katlediliyor.
Kürt halkına karşı Türk devleti tarafından sürdürülen katliam ve jenosidi durdurabilmenin yolu herkesin amasız ve gerekçesiz turizm boykotuna katılmasıyla mümkündür.
Türkiye turizmini boykot kampanyasına tüm dünyadaki insanlığı Kürdistanlıları, yani en geniş kesimlere ulaşarak büyüterek katılmaya çağırıyoruz. Başta Almanya olmak üzere Avrupa devletlerine eli kanlı diktatör Erdoğan’la turizm anlaşması yapmayın ve Kürlerin katledilmesine ortak olmayın, diyoruz.
KCDK-E olarak, Avrupa ve dünyanın her yerindeki demokrat, barış savunucuları, ekolojistler, feministler, solcular, aydın, sanatçı tüm insanlığı, Türkiye’ye dönük turizmi boykot etme kampanyasına aktif bir şekilde katılmaya çağırıyoruz."