KDP’nin geçişine izin vermediği barış heyeti üyeleri açlık grevinde

Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Güney Kürdistan’a giden barış heyeti üyelerinden 5 kişinin girişinin engellenmesi üzerine, Demir Çelik, Alican Yıldırır, Cemal Demir, Rabia Baldemir ile Mutlu Tatar açlık grevine başladı.

Türk devletinin işgal saldırıları ile ve KDP’nin tutumuna dikkat çekmek amacıyla Güney Kürdistan’a gitmek isteyen barış heyeti üyelerinden 5 kişi, açlık grevine başladı.

FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, Alican Yıldırı, Cemal Demir, Rabia Baldemir ve Mutlu Tatar’ın Güney Kürdistan’a geçişini engelleyen KDP, ayrıca Kürdistanlıları Salı gününe kadar havaalanında tutmaya karar verdi.

5 kişi bugünden itibaren KDP’nin bu tutumunu protesto etmek amacıyla açlık grevine başladı.

ANF’ye konuşan Kürt siyasetçi ve FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, Kürtler arası savaşı kabul etmediklerine dikkat çekmek, diyalog için bir sürü risk alarak Güney Kürdistan’a geldiklerini ve bunun bedelinin bu olmaması gerektiğini belirtti.

Çelik, “Bizim bu iyi niyetimizi, çabamızı boşa düşüren, kriminilaze eden, ülkemize girememeyi protesto etmek amacıyla açlık grevi başlattık” dedi.