KESK, birçok kentte SES'e saldırıları protesto etti

KESK Şubeler Platformu, SES yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) yönetici ve üyelerine yönelik gözaltıları protesto etti.


İSTANBUL

İstanbul Şubeleri, sendikalarına yönelik operasyonu Çapa Tıp Fakültesi önünde yaptığı açıklama ile protesto etti. Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı açıklamada, "Sendikal faaliyetler suç değildir. Sağlık hakkı mücadelesi yürüten arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın" pankartı açılarak, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı atıldı.
Ses Aksaray Şubesi Eşbaşkanı Özkan Gökbayrak, siyaset-mafya ilişkilerinin gün yüzüne çıktığı bir dönem yaşadıklarını belirterek, iktidarın kirli ilişkilerinin deşifre olması sonucunda gündem saptırma amaçlı emek ve demokrasi güçlerine ve toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerine yönelik gözaltı operasyonları yapıldığını ifade etti.
Gökbayrak, "Örgütlü gücümüzün böylesi sindirme politikalarına boyun eğmeyecek kadar kararlı ve köklü olduğunun bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
ANTALYA

KESK Antalya Şubeler Platformu, sendika binası önünde yaptığı açıklamayla gözaltıları protesto etti. SES Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz, salgın nedeniyle 433 sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Özlük haklarımızın zedelendiği bir dönemde arkadaşlarımız gözaltına alındı. Bizimle uğraşmayı bıraksınlar, mafyayla uğraşsınlar" diye belirtti.


BATMAN

KESK Batman Şubeler Platformu da SES Şube binasında bir basın açıklaması yaptı. Platformun dönem sözcüsü Deniz Topkan, "Emek, demokrasi ve sağlık emekçilerinin haklarının savunucusu olmaktan, halkın sağlık hakkı mücadelesinin neferi olmaktan bir adım geri atmayacağız. Baskılarınız, gözaltlarınız, mobinginiz, şiddetiniz karşısında boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.


URFA

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, SES Urfa Şubesi'nde basın toplantısını düzenledi. Toplantıda konuşan SES Urfa Şubesi Kadın Sekreteri Selma Ateş, “Emek, demokrasi ve sağlık hakkı mücadelemiz engellenemez” dedi. Ateş, “Siyasal iktidar her sıkıştığında içeride ve dışarıda yeni düşmanlar yaratarak toplumu kutuplaştırma, karşıtlaştırma siyaseti güderek ömrünü uzatmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.


ANTEP

SES Antep Şubesi de basın toplantısı ile gözaltılara tepki gösterdi. Sendika binasında yapılan toplantıda konuşan SES Antep Şubesi Hukuk ve Tis Sekreteri Özlem Çakır, “Halkın sağlık hakkı mücadelesinin neferi olmaktan bir adım geri atmayacağız" dedi.