KESK, sağlık emekçilerine saldırıyı protesto etti

KESK, Amed'de sağlık emekçilerine yönelik silahlı saldırıyı protesto etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, 3 Ekim’de Diyarbakır Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yemekleri boykot eden Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyelerine dönük silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan açıklamaya, platform üyelerinin yanı sıra KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kaplan da katıldı.

SES Amed Şubesi Yöneticisi Gülhan Tekin, özelleştirilen yemekhanelerin, salgının başından itibaren enflasyonun da yükselmesiyle birlikte sağlıklı beslenmeden uzak, düşük porsiyonlu ve kalitesiz hizmet vermeye başladığını belirtti. Hastanenin mevcut başhekiminin tüm görüşmelerde her zaman yemekleri savunur pozisyonda olduğunu ifade eden Tekin, "Muhatabımız kendisi olmasına rağmen,  bizi sürekli yemek şirketiyle karşı karşıya getirmiştir"  dedi.

 'SİSTEM EMEKÇİLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR'

Üyelerinin talepleri doğrultusunda boykot kararı aldıklarını belirten Tekin, günlerce yemek şirketinin tehditlerine maruz kaldıklarını, olay günü de yemekhane önünde bilgilendirme yapan arkadaşlarının silahlı ve fiziki saldırıya uğradığını söyledi. İdarecilerin hedef gösteren tavırları nedeniyle iki emekçi grubun karşı karşıya getirildiğini belirten Tekin, "Kendileri de sağlık personeli olan şirket çalışanları ile derdimiz yoktur. Asıl sorunumuz, iki emekçi grubu karşı karşıya getiren bu sistem ve idarecilerledir" dedi.

Tekin, son olarak şunları söyledi: "Sağlık emekçileri olarak, bu sistem tamamen düzelinceye ve gerçek suçlular hesap verinceye kadar eylemlerimize, hem emekçilerin hem de hastaların kaliteli yemek erişimi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Baskılar, tehditler, hedef göstermeler geri attıramaz ve mücadelemizden vazgeçiremez."

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kaplan ise şunları belirtti: "Bu saldırılar değil bizlere geri adım attırmak, doğru bildiğimiz bu mücadeleyi daha da büyütme azmi getiriyor. Burada başlatılan yemek boykotu, yemekler insanca yaşamaya yetinceye, sağlıklı bir şekilde önümüze gelene kadar, sermayedarları genel emek düşmanı politikalardan vazgeçirinceye kadar sürecek. Bu anlamda hukuksal mücadelemiz ve alandaki mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz. SES'imiz asla kısılmayacak. İyi ki var mücadelemiz."

 Açıklama, "Tehditler bizi yıldıramaz" sloganıyla son buldu.