KESK'ten HDP'ye ziyaret: Yanınızdayız

KESK, HDP'nin Adalet Nöbeti'ni ziyaret etti. KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, "Tüm KHK’liler ve konfederasyon olarak yanınızdayız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis’te başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 3. gününde devam ediyor. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve milletvekillerinin sürdürdüğü eylemi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Bozgeyik, Gergerlioğlu ve insan hakları mücadelesi yürütenler ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

'KHK'LİLER VE KESK HDP'NİN YANINDA'

Bozgeyik, Anayasa'ya uyulmayan bir süreçten geçildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Gergerlioğlu, KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri başta olmak üzere pek çok kesimin sorunlarını gündemleştirdi, parlamentoda da takipçisi oldu. Milletvekilliğinin düşürülmesi hukuksuzluktur. Eşzamanlı olarak HDP’ye kapatma davası açılması, İHD Eş Genel Başkanı’nın gözaltına alınması hak arayanların, barış isteyenlerin nasıl bir baskıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Sizlerin mücadelesi hepimiz için örnek. Tüm KHK’liler ve konfederasyon olarak yanınızdayız."