KESK'ten polis şiddetine tepki: Boyun eğmeyeceğiz!

ÖMK’ye karşı eylemlerinde polisin kuşatma ve saldırıda bulunduğunu vurgulayan KESK'liler, "Baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, dün Anayasa Mahkemesi önünde “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na” karşı yaptıkları eylemlerde polis tarafından uğradıkları şiddete ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) İstanbul 3’Nolu Şube’de açıklama yaptı. 

Açıklamanın yapıldığı salona  “Tehdit, gözaltı yıldıramaz” yazılı pankart asıldı. Platform dönem sözcüsü Hüseyin Özev, AYM’nin hukuka aykırı ve eğitimde telafisi olmayacak bir karar almaması konusunda uyarıda bulundu.

Özev, “AYM önünde ‘Meslek Nöbeti’ tutmak için bir araya gelen sendika başkan ve yöneticileri taleplerini demokratik bir şekilde ifade etmek istemiş ancak emniyet güçlerinin saldırısına uğramışlardır. Çok sayıda sendika yöneticisi, ters kelepçe ile gözaltına alınmış. Basın açıklaması hakkının kullanılması engellenmiştir” dedi.

'POLİS KUŞATMAYA ALIP ŞİDDET UYGULADI'

İktidarın seçimin yakınlaşmasıyla yerel idareciler aracılığıyla baskı dozunu artırdığına işaret eden Özev, mülki amirlerin, en küçük bir hak talebine dahi tahammül edilmediğini vurguladı.

Özev, şöyle konuştu:

“2 Kasım’da İstanbul’da öğretmenler Çemberlitaş’ta polis kuşatmasına alınmış ve şiddete uğramıştır. Yine 8 Kasım’da AYM’nin ÖMK’yı görüşeceği duruşma öncesi taleplerimizi bir kez daha İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın aracılığı ile kamuoyuna duyurmak için toplandık. Yapmak istediğimiz açıklama da engellenmeye çalışıldı. Binlerce polis, şube başkanları ve yürütme kurulundan oluşan heyetimizi ablukaya aldı ve basın açıklaması engellenmeye çalışıldı.

Kendilerini hukukun ve kanunların üzerinde gören mülki amirleri yasal haklarımızı kullanmamızı engellemekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Bir kez daha hatırlatıyoruz; haklı ve meşru taleplerimizi her türlü baskı ve engellere rağmen savunmaya devam edeceğiz. Baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz.”