KHK mağdurları Ankara’daki polis saldırısını protesto etti

İstanbul KHK’liler Platformu, Ankara’da yaşadıkları polis engeli ve saldırısını Kadıköy İskele Meydanı’nda protesto etti.

Ankara’da yapılması planlanan “KHK’ların Büyük Buluşması” konferansının valilik tarafından yasaklanması üzerine HDP ve Saadet Parti genel merkezlerini ziyaret etme kararı alan KHK mağdurları polisin saldırısına uğradı. Başkente girişleri engellenen ve darp edilen KHK mağdurlarından bir iki gözaltına alındı. Bu keyfi engellemeye protesto eden İstanbul KHK’lar Platformu üyeleri, Ankara dönüşü Kadıköy İskelesi Meydanı’na açıklama yaptı. Polis ablukası altında gerçekleşen açıklamada “İşimizi geri istiyoruz” yazan önlükler giyen platform üyeleri sık sık, “KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganlarının atıldığı eylemde, İstanbul KHK’ lılar Platformu adına ilk konuşma Ayhan Ericik tarafından yapıldı.

POLİSLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Aylar öncesi yapılması planlanan “KHK’lılar Büyük Buluşması” konferansının buluşmaya 24 saat kala Ankara Valiliği’nin keyfi uygulamaları ve kanunsuz işlemleriyle yasaklandığını belirten Ericik, yaşananları şöyle anlattı: “Bu yasak sonrası programlarımızı yapmak üzere HDP ve Saadet Partisi genel merkezleri tarafından davet edildik. Yaşadığımız hukuksuzlara ortak bir çözüm arayacak olmanın verdiği umut ile İstanbul’ dan yola çıktık. Ankara’ya birkaç kilometre kala otobüslerimiz polis ekipleri tarafından uzun süre bekletildikten sonra hepimize GBT uygulaması yapıldı. Bu sorgudan sonra tekrar saatlerce bekletildik ve GBT sorgusuna maruz bırakıldı. Bu esnada bir arkadaşımız gözaltına alındı. Birkaç arkadaşımız ise polis tarafından darp edildi. Ardından polis Ankara’ya girişimizin yasak olduğu bu konuda kesin talimat aldıklarını bizlere açıkladı. Bu keyfi yasak üzerinden Ankara’ya yürüyerek gitme kararı aldık. Ancak bu girişimiz de polis ekipleri tarafından engellendi; üyelerimiz polisin sert müdahalelerine maruz kaldı ve seyahat özgürlüğümüz hukuksuzca engellenerek İstanbul ‘a geri gönderildik.”

Polisin saldırısını kınayan Ericik, platform olarak polis hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.