Kobanê: Eyn İsa'ya saldırılara sessiz kalmayacağız

Eyn İsa alanına dönük saldırılara tepki gösteren YPJ komutanlarından Barin Kobanê, "YPJ olarak gelişen saldırılara karşı cevapsız kalmayacağız" dedi.

Uzun zamandır Eyn İsa alanına ağır silahlarla saldırılar yapılıyor. Bilinçli olarak sivillerin olduğu köy ve şehirler hedef alınıyor. Türk saldırılarında çocuklar dahil hayatını kaybedenler oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Rusya ve ABD ile yapılan anlaşmalara rağmen işgalci Türk devleti Eyn İsa alanına 2 kilometre yaklaştı ve kentin karşısında askeri noktalar ve termal cihazlar kurdu.

İşgalci Türk ordusunun bu saldırılarına karşı Şam rejimi ve Rusya sessiz kalmaya devam ediyor.

YPJ komutanlarından Barin Kobanê, "Eyn İsa tarafına saldırılar gerçekleşiyor. Burada halktan binlerce kişi yaşıyor. Birçok evde maddi hasarlar oluştu ve birçok insan yaralandı, yaşamını yitirdi. Fakat ona rağmen halk toprağına ve yurduna bağlı, 'sonuna kadar da burada kalacağız ve direneceğiz' demekteler" dedi.

Barin Kobanê, halkın "toprağımızı asla terk etmeyiz" dediğine dikkat çekerek, "Halk Rusya ve Rejimin sessizliğine karşı tepkilidir. En son evlere olan saldırılarda halk tepkilendi ve bütün öfkesini dile getirdi. 'Gerekirse hepimiz meşru savunmaya geçeriz, toprağımızı her anlamıyla korumaya hazırız' denilmektedir" ifadelerini kullandı.

'CEVAPSIZ KALMAYACAĞIZ'

YPJ Komutanı Barin Kobanê, şunları da ifade etti:

"Biz YPJ olarak gelişen saldırılara karşı cevapsız kalmayacağız. Ne olursa olsun, herhangi olası bir saldırıda biz hazırız. Biz kimseye saldırmıyoruz. İşgalci Türk ordusu sürekli saldırmakta. NATO'nun var olan duruma karşı sessiz kalması bir ittifakın var olduğunun göstergesidir. NATO güçleri sessiz kalmamalıdır ve bu kabul edilemez. Biz bu halkın çocuklarıyız. Bu halkın savaşçılarıyız. Biz eğer gelişen saldırılara cevap olmazsak tarih bizi asla affetmez. Tek mermi bile bu kutsal topraklara değerse kabul etmeyiz ve düşmana karşı boyun eğmeyeceğiz. Biz halkımıza borçluyuz. Bu toprakların her karışı şehitlerin kanı ile sulanmıştır. Bu topraklar bizim doğup büyüdüğümüz topraklardır; onurumuz, değerimiz ve bize bırakılan mirastır. Biz de bu mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız. Bedel verdik, gerekirse daha büyük bedeller de veririz. Ezilen halk nerede olursa olsun, neresi olursa olsun, biz onların yanında hazır olacağız.”