Kullanılmanın bedeli kavgası

MİT ve Emniyet marifetiyle 10 bin liraya satın alınarak HDP’nin önüne sürülenler, kendi aralarında “devletten kim daha çok para alıyor” kavgasına tutuştu.

HDP Hakkari İl binası önünde sürülenler, “Kim devletten daha çok para alıyor” kavgasında.

Her hafta Amed, Van ve Colemêrg (Hakkari) HDP İl binaların önüne yürütülen, oturtulanların bunun karşılığında para aldıkları, hatta bazıların devlet birimlerinde maaşa bağlandıkları biliniyor. HDP Hakkari İl binası önüne salınanların çoğunun Hakkarili olmadıkları, hatta çocuklarının dağda olmadığı da ortaya çıktı. Hakkari ve ilçelerinde HDP ve yurtsever Hakkari halkına yasak olan eylem ve etkinlikler, bu unsurlara serbest. Üstelik bazen HDP İl binasına, bazen de halka taş ve sopalarla saldırma cüretinde bulunuyorlar.

BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Devletten 10 bin TL üzerinde para alan bu tipler, HDP önündeki eylem sırasında kendi aralarında “devletten kim daha çok para alıyor” kavgasına tutuştu.

Güvenlik gerekçesiyle adını yazılmasını istemeyen bir esnaf, bu kavgaya şahit olduğunu söyledi. Kendisi ile birlikte birçok esnafında olaya şahit olduğunu söyleyen esnaf, durumu şöyle anlattı: “Bu insanların para karşılığında rüsva olduklarını hepimiz biliyorduk. Bu insanlara aylık 10 bin TL ve üzerinde para verildiği söyleniyordu. Hakkari esnafı olarak bu insanların kendi ağızlarında, devletten para aldığına şahit olduk. Tabii bu, utanç verici bir durum. Kendi onurlarını, şereflerini para için satmaları, bizi bile üzüyor. Kendi halkına ihanet eden bu insanları, yarın devlet de yüzüstü bırakacak. Gelin halkınıza yaptığınız ihanetten vazgeçin. Bu para, sizlere ve ailelerinize huzur getirmeyecek.”