Kürdistan dağlarında tarihi destanlar yazılıyor

23 Nisan'dan bu yana Türk devletinin saldırıları altında olan Medya Savunma Alanları'nda HPG ve YJA Star gerillaları verdikleri direniş ile Kürdistan dağlarında tarihi destanlar yazıyorlar.

Türk devletinin saldırılarına karşı HPG ve YJA Star gerillalarının Zap, Avaşin ve Metina'daki direnişleri devam ediyor. HPG gerillası Ronî Dêrik ve Baran Gabar devam eden savaşa ilişkin konuştu.

Türk devletinin saldırılara dikkat çeken HPG gerillası Roni Dêrik, "İşgalci Türk devleti 45 gündür tüm ileri teknikleriyle Medya Savunma Alanları'na saldırıyor, ancak gerillaların iradesi ve direnişi sürüyor. İrade ve direniş, Türk devletinin planlarını gerçekleştirmesine izin vermedi. Türk devleti gerilla faaliyetleri karşısında çaresiz kalıyor, bu nedenle kirli yöntemlere başvurdu. Savaş tünellerimize girmek içim yasak silahlar kullandı. Gerillanın gücü, Türk devletinin tüm tekniklerinden daha güçlü ve etkilidir.

Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê şehitlerimizden aldığımız güç ile direniyoruz. Türk devletinin alanlarımızı işgal etmelerine ve rahat hareket etmelerine asla izin vermeyeceğiz. Gücümüz ve güvenimiz yerinde ve hiçbir saldırıya karşı cevapsız kalmayacağız. Türk devleti ne kadar saldırsa saldırsın Apocu ruhla karşılık vereceğiz. Bizden istenen tek şey direnmek ve düşmana karşı durmaktır. Şehit yoldaşlarımıza bir kez daha işgale izin vermeyeceğimizi ve zafere kadar işgale karşı savaşacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

HER SAVAŞ TÜNELİ BİR DİRENİŞ KALESİ HALİNE GELDİ

HPG gerillası Baran Gabar, ise gelişen gerilla taktiklerine ilişkin şunları belirtti: "Gerillalar yeni ve profesyonel taktiklerle düşmana ağır darbeler vuruyor. Gerillalar, işgalci Türk ordusuna karşı başarılı eylemlerde bulunuyor. Savaş tünellerinde tarihi bir direniş var ve her tünel bir direniş kalesi haline geldi.

Siyanê ve Mam Reşo'da da düşman gerilla tünellerine girmeye çalıştı ama planı başarılı olmadı. Apocu ruh ve komutan Şoreş Beytüşşebap öncülüğünde ortaya çıkan direniş, Komutan Serhed Giravî ve yoldaşlarının duruşu ile devam ediyor. Bu arkadaşlarımızın fedailiği direnmemizi ve misilleme yapmamızı emrediyor. Bu ruh, düşmanın zorluklarla yüzleşmesini ve geri adım atmaya zorlanmasını sağlıyor.

İşgalin karşısında büyük bir moral ve motivasyonla duruyoruz. Önder Apo'dan aldığımız moral ve şehit yoldaşlarımızdan aldığımız güçle bugün de işgale karşı mücadele ediyoruz."

HPG gerillası Baran Gabar, konuşmasının sonunda mücadeleyi daha da büyüteceğinin ve şehitlerin izinde yürüyeceğinin sözünü tekrarladı.