'Kürdistan' paylaşımı yapan akademisyene ırkçı baskı

Araştırma Görevlisi Hifzullah Kutum hakkında sanal medyada “Kürdistan” paylaşımı yaptığı için gözaltı kararı verildi. Kutum'a ırkçı baskılar başladı.

Elazığ Fırat Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü araştırma görevlisi Hifzullah Kutum’ın sanal medya hesabından  yaptığı “Şoreşa Îlonê hemû Kurdan pîroz be, Bijî Kurdistan” (Eylül Devrimi tüm Kürtlere kutlu olsun. Yaşasın Kürdistan) paylaşımı gerekçesiyle rektörlük tarafından açığa alındıktan sonra hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Kutum’un üniversitedeki odasının kapısına da Türk bayrağı asıldı.

Konu ile ilgili Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, "Sosyal medyadaki paylaşımları ile terör örgütü propagandası yaptığı değerlendirilen araştırma görevlisi, Rektörlüğümüzce açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bahse konu kişi ile ilgili ayrıca adli makamlara da suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

Hifzullah Kutum sabah saatlerinde yaptığı paylaşımda, “Okulda tanımadığım insanlar var. Ve öğrenci değiller. Hiç olmazsa benim tanıdığım öğrenciler değiller. Kapımda bekliyorlar. Tehditkâr bir durum seziyorum. Eğer tarafıma bir şiddet tehdidi oluşursa nefsi müdafaa hakkımı sonuna kadar kullanacağım” demişti.

FAŞİSTLER TÜRK BAYRAĞI ASTI

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in özel kalem müdürü Ayşegül Karaçorlu ise Kutum’un odasının kapısına Türk bayrağı asılmış bir fotoğraf paylaştı.