'Mahkeme katili gördü, o yüzden acil karar vermek istiyor!'

Aileler, Ankara Katliamı Davası'ndaki hukuksuzluğu protesto etti. Av. Özdoğan, “Mahkeme sorumluları görüyor, o yüzden acil karar verme telaşında" dedi. Aileler adına konuşan Coşgun da, “Karşımızdaki güç ne olursa olsun bizi korkutmayacak" mesajını verdi.

Ankara Katliamı Davası'nın duruşmasında, dün savcının mütalaayı açıklaması ardından duruşma olaylı geçti. Bunun üzerine mahkeme heyetinin duruşma yerini değiştirmesine aileler tepki gösterdi. Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen aileler katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyarak, “Adalet istiyoruz”, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Yılgınlık yok direniş var” ve “Katil devlet hesap verecek” sloganlarıyla öfkelerini haykırdı. Basın açıklamasına çok sayıda Sivil Toplum Örgütü’nün (STÖ) yanı sıra HDP Ankara Milletvekili adayları Filiz Kerestecioğlu, Nazım Karakurt, İshak Kocabıyık, Emine Kaya ve mağdur ailelerin avukatları da katıldı.

'MÜCADELE BUNDAN SONRA BAŞLADI!'

10 Ekim Aileleri adına konuşma yapan 10 Ekim Derneği Başkanı, Avukat Mehtap Sakinci Coşgun, “Katliamın 32’nci ayında 9’uncu tur duruşmasında dün ne kadar öfkeli olduğumuzu, gelinen noktada ne kadar adaleti isteyeceğimizi söylemiştik. Bizi salona geçtiğimiz süreçten sonrası şaşırtmadı. Son iki gündür gördüğümüz muamele karşılaştığımız tablo hep aynı. Biz adaleti bağırmak zorunda kaldık” diye konuştu.

Mücadelelerinin bundan sonra başladığına dikkat çeken Coşgun, savcının gözlerinin içine baka baka esas hakkında mütalaa verdiğini ve mahkemenin kararını da şimdiden görebildiklerini söyledi. Coşgun, "Bizler 31 Temmuz-2 Ağustos tarihinde bitirilecek bu yargılamanın kararını biliyoruz” dedi.

'BİZİ KORKUTAMAYACAKLAR'

Mahkemenin kararını ve adalet çığlıklarını alkışlı protesto ile dile getirdiklerini vurgulayan Coşgun, “Karşımızdaki güç ne olursa olsun bizi korkutmayacak" mesajını verdi.

'HESABINI SORACAĞIZ'

HDP Ankara Milletvekili Adayı Filiz Kerestecioğlu da, “Sandıklarımızı da davalarımızı da nereye taşırsalar taşısınlar, bizler, orada olacağız. Onları yargılayacağız. Sayın savcı ‘Kime yaranayım? Kimseye yaranamıyorum’ diyorsa eğer kamu görevlilerini yargılayarak, adalete yaranabilir. Adalete hizmet edebilir. Bunun hesabını soracağız” dedi.

'SORUMLULARI GÖRDÜLER, TELAŞLA KARAR VERMEK İSTİYORLAR!'

Dava avukatlarından Nuray Özdoğan da duruşma hakkında kısaca bilgi vererek, şöyle dedi: “Mahkeme heyeti önce salonu terk ederek, ailelerin olmadığı bir duruşma yapmak istedi. Bunu kabul etmeyince sanıkları duruşmaya almadı. Bu hızlı ve acele verilmeye çalışılan bir karar. Bu katliam birilerini işaret ediyor. Bu davanın kendisi de yürütülüş aşaması da birilerini de işaret ediyor, biz bunları ifşa etmeye devam edeceğiz. Duruşma salonu küçük demesi büyük bir yalan, itiraz edeceğiz. Emniyet, savcılar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. 31 Temmuz’da bu dava bitmeyecek. Sorumluları görüyoruz, mahkeme de görüyor, bu yüzden acil karar verme derdinde. Biz bu IŞİD’lileri Türkiye’ye taşıyanlar yargılanana kadar sürecin takipçisi olacağız.”