HPG, Metina şehitlerinin kimliklerini açıkladı

Metina’da 30 Aralık’ta şehit düşen 4 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “yoldaşlarımız halkların özgürlük, adalet ve demokrasi meşalesini en zirvelerde taşımasını bilmişlerdir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Metina’da şehit düşen 4 gerillanın kimlik bilgileri açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“30 Aralık 2020 günü işgalci Türk ordusu tarafından Metina bölgesine bağlı Kêste alanı savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalamıştır. Yapılan hava saldırıları sonucu Rênas Taylan, Serbest Kırmanşah, Zagros Şengal ve Rênas Andok yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Ülkemiz Kürdistan uluslararası hegemon ve iktidarcı bölge güçleri tarafından 4 parçaya bölünmüştür. Bu parçalarda sömürgeci konumda olan gerici güçler soykırım politikalarını her anlamda halkımız üzerinde uygulayarak halkımızı öz kimliğinden koparmak, kendisine yabancılaşmasını sağlamak ve köksüzleştirmek için ellerinden geleni yapmışlardır. Fakat halkımız, bulunduğu her parçada sömürgeci güçlere karşı tarihi direnişler sergileyerek varlığını bugüne kadar korumasını bilmiştir. Bu amaçla sayısız serhildan ve raperîn geliştirmiş, düşmanın yoğun saldırılarına karşı tarihin en görkemli direnişlerini gerçekleştirmiştir. Bu serhildan ve raperîn geleneği kuşaktan kuşağa aktarılmış, bugün yenilmezliğe kavuşmuş savaşan Kürt halk gerçekliğimiz ve gerilla ordumuz yaratılmıştır. Önder Apo’nun tohumunu ekip büyüttüğü ve kahraman şehitlerimizin alın terleri ve kanlarıyla suladığı PKK’nin özgürlük ağacının bu gerçekliği yaratmadaki payı tartışmasızdır.

HALKLARIN ÖZGÜRLÜK MEŞALESİNİ ZİRVEYE TAŞIDILAR

Önder Apo sömürgeci güçlerin Kürdistan’da geliştirdiği soykırım politikalarını, bunu yaratan devletçi uygarlık sistemini adeta kılı kırk yararcasına çözümleyerek düşman gerçekliğini tüm çıplaklığıyla halkımızın gözleri önüne sermiş ve bu temelde tarihin en dirençli halk ve örgütünü yaratmıştır. Devrimci halk savaşı temelinde mücadele eden Kürdistan halk gerçekliğini yaratarak hegemon ve sömürgeci güçlerden bin yılların hesabını sormuştur. Önder Apo’nun bu direniş ve intikam hareketine tüm varlıklarıyla inanan kahraman şehitlerimiz de ülkemizin dört bir yanından gelerek özgürlük mücadelesine katılmış, son nefeslerine kadar bu hakikat yolunda ilerlemiş ve sömürgeci soykırımcı düşmanların korkulu rüyası olmuşlardır. Rênas (Seyithan Çetal), Serbest (Kamuran Necefi), Zagros (Beşar Ubeyt) ve Rênas (Savaş Bingöl) yoldaşlarımız da düşmanın tüm özel savaş politikalarına rağmen halkımızın direniş kültürüne bağlı kalmasını bilmiş, bu temelde yüzlerini Kürdistan dağlarına vererek ülkemizin farklı coğrafyalarından Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılmışlardır. Her dört yoldaşımız da halkımızın ve tüm halkların özgürlüğünün ancak Önder Apo’nun tüm insanlığın özgürlük manifestosu haline gelen engin felsefesinin yaşamsallaştırılmasıyla mümkün olduğuna inanarak tüm benliklerini Kürdistan özgürlük davası uğruna feda etmesini bilmişlerdir.

Bu yoldaşlarımız Kürdistan dağlarıyla buluştuktan itibaren kapitalist modern yaşamın tüm kirlerinden arınarak öz kimlikleriyle özgür yaşama adımlarını atmışlardır. Bu temelde adeta Zümrüdü Anka gibi küllerinden yeniden doğan Rênas Taylan, Serbest Kırmanşah, Zagros Şengal ve Rênas Andok yoldaşlarımız birer özgürlük tutkunu olarak ülkemiz Kürdistan’ın zorlu ama bir o kadar da görkemli dağlarında halkların özgürlük, adalet ve demokrasi meşalesini en zirvelerde taşımasını bilmişlerdir.

SÖZÜMÜZÜ YİNELİYORUZ

İnsanlık adına yaratılan tüm değerlere karşı düşmanca bir saldırı içerisinde olan faşist Türk devleti, yeni-Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek için tüm bölge halklarına karşı vahşi bir saldırganlık içerisindedir. Sömürgeci Türk Devleti’nin bu yayılmacı politikalarını ifşa eden, buna karşı tarihsel bir direniş yürüten, hesaplarını bozarak önünde bir set gibi duran Kürdistan Özgürlük Hareketi gerçekliğinden dolayı Türk devletinin en öncelikli ve daimi hedefi olmaktadır. Kullandığı savaş tekniği dışında elinde başka bir şeyi kalmayan, paramiliter çetelerle insanlık suçu işleyen, savaş yürütebilme becerisi tükenen ve yenilen Türk rejimi artık yolun sonuna gelmiştir. 2020 yılında belki de tarihin en fazla hava saldırılarını gerçekleştirmiş, her türlü özel savaş taktiğine ve psikolojik harbe ağırlık vermiş, fakat Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında yine de başarılı olamamıştır. Özgürlük gerillasını yenilmez kılan onun çelikten iradesi, Önderliğine, şehitlerine ve halkına olan bağlılığıdır. Devrimci halk savaşı doktrini ile kendisini demokratik gerilla çizgisi temelinde yapılandıran yeni dönem gerillacılığımız ezilen tüm halkların umudu olmayı başardığı gibi, Ortadoğu’da özgürlük ve demokrasiyi gerçekleştiren zafer gücü olmayı da kesinlikle başaracaktır.

Serhat’dan Türkiye metropollerine, Musul ovasından Rojhilatê Kürdistan dağlarına kadar tüm bölgeyi etkisi altına alan Apocu mücadeleye katılan Rênas Taylan, Serbest Kırmanşah, Zagros Şengal ve Rênas Andok yoldaşlarımız da duruşları ve mücadele pratikleriyle çağın zafer gerillası olmayı başarmış ve şehitlerden aldıkları özgürlük bayrağını ardıllarına devrederek şehitler kervanına katılmışlardır.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine, Kürdistan’ın dört parçasındaki yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, şehitler gerçeğine verdiğimiz sözümüzü yineliyoruz.”