MKP, katledilen 3 devrimciyi andı

MKP, Yılmaz Kes ve Sevda Serinyel ile Mahir Özgül'ü anarak, "Mücadele etmek, devrimin mantığına uygun olup, siyasi iktidarın gerici sınıflardan koparılıp alınmasının tek yolu ve zorunluluğudur" dedi.

Maoist Komünist Partisi (MKP) Merkez Komitesi, geçtiğimiz yıl yaşamlarını yitiren Sekretarya Üyesi Yılmaz Kes ve Halk Kurtuluş Ordusu Bölge Komutanlık üyeleri Sevda Serinyel ile Mahir Özgül'ü andı.

'BÜYÜK TEKNOLOJİK TEÇHİZATLA KATLEDİLDİLER'

Yazılı açıklamada, "(...) Partimizin seçkin lider ve kadrosu, 1 Ağustos 2017 günü, büyük teknolojik savaş teçhizatıyla donanmış düşman ordu güçleri tarafından hunharca katledildi" vurgusunda bulunularak, şunlar belirtildi:

"Coğrafyamızdaki gerici savaşlara karşı verilen devrimci savaşlarda yaşanan ve bunun bir parçası olarak andığımız yoldaşların ölümlerinin sebebi bugünkü gerici sınıf iktidarı olan Erdoğan iktidarıdır.

Başta Yılmaz Kes yoldaş olmak üzere, Sevda Serinyel ve Mahir Özgül yoldaşların katledilişi, Partimiz için büyük bir kayıp, ağır bir darbe demekti. Sosyalist Halk Savaşımız açısından son derece ciddi bir askeri yitim olan bu katliam, Parti sekretarya üyemiz Şahin/Yılmaz Kes yoldaşın ölümsüzlüğü şahsında ise çok daha derin bir anlamlar taşımaktadır.

Hiçbir mücadele ve hiçbir devrim bedel ödenmeksizin gelişmemiştir, gelişmeyecektir de. Bedeller pahasına ve bedel ödemeyi göze alarak mücadele etmek, devrimin mantığına uygun olup, siyasi iktidarın gerici sınıflardan koparılıp alınmasının tek yolu ve zorunluluğudur. Bu zorunluluk şehit düşen yoldaşlarımızın anılarına bağlılığın da bir gereği, görevidir."