PKK ve PAJK’lı tutsaklardan Newroz mesajı: Mutlak başarıya kilitlendik

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya Newroz Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Özgürlük hamlemizin mutlak başarısına kilitlendiğimizi belirtiyoruz” dedi.

Deniz Kaya, tutsaklar adına Newroz mesajında,  “Yaşamın kabul gördüğü en anlamlı günün adı olan Newroz, toplumsallaşma zemininde zalime karşı birlik olmanın müthiş kazandırdığını, harlanan direniş ateşiyle haykırmıştır. Doğada olan tüm güzelliklerin bir arada yaşama duygusuna beşiklik eden bahar ayları, kök salınan topraklara olan sadakatini kendi rengiyle korumasını bilmiştir” dedi.

Mesajda devamla şunlar yer aldı:

“Bir tohumun toprakla buluşup filizlenmesi ve çiçeklenme süreciyle doğayla bütünleşerek gülümsemesi baharı müjdelerken, aynı zamanda kendi çağını ve anını haykırmaktadır. Biçilen ömrün kozasından doğan kelebekten, yeşile çalan ağaçların coşkusundan ve kadın eli değmiş toprakların bereketinden Ab-ı Hayat fışkırtan bahar ayları, bütün canlıların farklılıklarıyla yaşama durmasının adı olmuştur. Böylesi yaratımların özüne dokunup habercisi olan Newroz, bu güzelliklerin korunmasını zılgıtlar eşliğinde direnerek haykırıp büyük bir coşku seliyle kutlanılmasını ön gören günün adı olmuştur.  

Newroz, bahara tahammüllü olmayan tüm iktidarların geliştirdiği zulüm politikalarına karşı ayağa kalkan halkların direniş ezgisidir. Newroz bir taraftan baharı müjdelerken, diğer taraftan toplumsal yaşamın dışına atılmış kral ve iktidarların korkulu rüyası haline gelmiş günün adıdır.  Böylesi bir günün anlam ve önemine atfen, bizlerde Kürdistan ve Türkiye zindanlarında olana PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak, direniş bayramı olan Newroz’un 2633. yıl dönümünü, başta İmralı’da eşsiz direniş halinde olan Önderliğimize, kahraman şehitlerimize, halklara, dağlarda, ovalarda, şehirlerde faşizmin zulmüne karşı direnen tüm canlara kutlu olsun diyoruz. 

Bilindiği üzere tarihte zulüm politikalarıyla ayakta durmak isteyen tüm zalimlerin karşısında direnenler var olmuştur. Direnişin en güzel toplumsal ifadesi olan Newroz, Demirci Kawa’nın zalim Dehak’ın beyninde patlattığı örs ile halkın kendi kendini yönetmesini, birlik bir mücadele ile müthiş kazanılabileceğini, paylaşmayı ortaklaşmayı morali ve coşkuyu çok net olarak aşılamıştır. Bugün binlerce Çağdaş Dehakların gölgesinde yaşamayacağını haykıran haklarımız, alanlarda, meydanlarda direniş zılgıtlarıyla halaylar çekerek direniş geleneğini her koşul ve şartlarda sahiplenmiştir. Partimiz PKK’nin 43. yıl dönümünü yaşadığımız böylesi anlarda, Newroz’un anlam ve önemini içselleştirerek bugünlere geldiğimizi kimse inkar edemez. PKK’nin oluşum ve gelişim seyri Newroz’dan referansını almıştır. Bu bağlamda Önderliğimiz, “PKK bir Newroz partisidir. Boşuna biz bu güne PKK ile başlamadık” dedi. PKK, Newrozlaşan bir olayla yaşama durdu. Başta Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’dan Sema, Ronahi, Beriwan, Rahşan’a, oradan Zülküf ve Ayten’e kadar uzanan Newroz şehitlerimize olan bağlılığımızla mücadele ölçüsünü büyütmekteyiz. 
       
Bizler PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak, 27 Kasım’dan bu yana içinde bulunduğumuz açlık grevi eylemimizi, Newroz coşkusuyla sürdürdüğümüzü ve faşizme karşı direniş coşkumuzdan asla taviz vermeyeceğimizi belirtiyoruz. İşgalci-soykırımcı faşizme karşı Garê’de alınan zaferle, 8 Mart’ta alanlarda kadınların direniş halaylarının geliştirdiği ivme ile Newroz’u karşılarken, bizlerde bulunduğumuz zindanlarda halkımızla birlikte moral ve coşkuyu yükselterek, özgürlük hamlemizin mutlak başarısına kilitlendiğimizi belirtiyoruz. Örgütlü ve programlı sürdürdüğümüz direniş eylemimiz devam ederken, faşizmin her türlü tasfiyeci politikalarına karşı daha güçlü bir duruş sergileyerek, özgürlük hamlesiyle Önderliğimizin üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması adına tüm demokrat aydın ve yurtsever halkları Newroz bayramı ile faşizme karşı ses çıkarmaya direnmeye çağırıyoruz.”