Polis ‘ayakta durmayı’ yasakladı, Şenyaşar’ı zorla hastaneye kaldırdı

Urfa’da katledilen yakınları için adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar, polis yasağı nedeniyle fenalaşınca zorla hastaneye kaldırıldı.

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın nöbet eylemi 106’ncı gününde yeni bir keyfi engelle karşılaştı.

Dava dosyası ile ilgilenen savcı ile görüşmek için bugün yeniden dilekçe veren Şenyaşar ailesi, kendilerine yanıt verilmemesi üzerine “Muhatap bulamıyoruz, keyfi uygulamalar 3 yıldır sürüyor” şeklidne tepki gösterdi.

Aile, adliye binasının merdivenlerinde, “Adalet” yazılı dövizlerle oturmaya başlatırken, anne Emine Şenyaşar’ın ağıtlarının adliye binasında yankılandı.

Polis yeni bir keyfi kararla adliye bahçesinde “oturma” ve “ayakta durmayı” yasakladı.

Engellemeye rağmen ailenin bekleyişini sürdürürken, çevredekiler ve gazeteciler de gözaltına alınmakla tehdit edildi.

Engellemelerin sürmesi üzerine “Adaletsizliğe artık kalbim dayanamıyor" diyen anne Emine Şenyaşar, fenalaşarak yere yığıldı.

Olay yerine gelen ambulansla müdahale edilen anne Şenyaşar, hastaneye kaldırılmayı reddetti. Ancak polis zor kullanarak anne Şenyaşar’ı olay yerinden kaçırarak Mehmet Akif İnan Hastanesi’ne kaldırdı.

Aile avukatı Gökhan Dayık,  olay yerinde yapılan ilk müdahalede tansiyon yüksekliğinin tespit edildiği bilgisini verdi.

Avukat Dayık, Urfa Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptıkları görüşme talebine ise olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt verilmediğini belirtti.

Hastanede Şenyaşar'a tansiyon ve şeker oranının yüksekliği nedeniyle ilaç müdahalesi yapıldığı öğrenildi.

Adliye binası önüne gelen polis amirinin Mezopotamya Ajansı muhabirini uzaklaşmaması halinde gözaltına almakla tehdit ettiği bildirildi. Polis bina dışında da Şenyaşar’ın rahatsızlanması sırasında görüntü alınmasını engellediği belirtildi.

MA’nın haberine göre muhabirleri bina dışında olmasına rağmen “Adliye müştemilatı” olduğu gerekçesiyle engellendi ve kolu bükülerek telefonu alınmaya çalışıldı. Kötü muameleye maruz kalan MA muhabiri adliye binası önünde bulunan beton blokların dışına çıkarıldı.