PYNK: Nasir El Hariri düşmanlık planlarını açıkladı

PYNK, "Nasir El Hariri, Kürtlere yönelik düşmanlık planlarını açıkladı" diyerek, Barzani'nin de bu planlara dahil olduğuna dikkat çekti. PYNK, "Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyindeki işgalini genişletme ve Türkleştirme girişimlerine cevap verilmeli" dedi.

PYNK, sözde Suriye Muhalefet Cephesi Başkanı Nasir El Hariri ve beraberindeki heyetin Başûrê Kurdistan’a ziyaretine ilişkin bir açıklama yayımladı.
Açıklamada, "Uzun bir zamandır hem Kuzey ve Doğu Suriye’deki hem de Kürdistan’daki Kürt kamuoyu, PYNK ile ENKS arasındaki diyalog yoluyla Kürt ulusal birliği çalışmalarının olumlu ilerlemesi beklentisi içerisinde. Ulusal birlik çevreleri ve Kürt halkı sözde Suriye Muhalefet Cephesi liderinin Başûrê Kurdistan’ın başkenti Hewlêr’i ziyaretini şaşkınlıkla karşıladı. Bu adım halk arasında endişeye yol açtı. Aynı zamanda Efrîn’in 3 yıl önce Türk devleti ve İhvan İtilafı tarafından işgal edilmesinin yıldönümünde yaraları daha da derinleştirdi" denildi.

'BARZANİ DE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE'

"Nasir El Hariri, Hewlêr parlamentosundaki basın toplantısıyla Kürdistan özgürlük hareketi ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki halkımızın kazanımlarına yönelik planlarını açıkladı" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"ENKS ve KDP Başkanı Mesud Barzanî de bu planlarla iş birliği içinde. Aynı zamanda açık bir şekilde Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî bölgelerinin terörden kurtarıldığını belirterek ENKS’nin bu bölgelerdeki varlığının güçlendirileceğini kaydetti. Ayrıca Kuzey ve Doğu Suriye’nin savunan ve terörist çete gruplarından kurtaran güçleri de terörist güç olarak adlandırıp, Suriye’deki ulusal sorumlulukları çerçevesinde PKK ile savaşacaklarını söyledi. Bu söylemlerle Suriye’nin kuzeyinde toprakların büyük bir kısmını işgal eden ve bölgeyi Türkleştirme politikası yürüten faşist Türk devletinin vekilliğini yapıyor.
Nasir El Hariri gibi bir kişiliğin açıklamalarına şaşırmadık. Çünkü kendisi başkalarına hizmet etmeye alışmış. Bir zamanlar Baas rejiminin şovenist bir üyesi olup Hemze El Xetîb’in satıcısı ve bölgedeki çıkarların elinde oyuncak oldu. Bunun için onun ve liderlerinin Kürt ulusal birliği çalışmalarını baltalama girişimleri normaldir. Fakat asıl dikkat çekici olan onu karşılan Kürt ortağının, hakkındaki bu kadar açıklama, iddia ve önerilere sessiz kalmasıdır. Şüphesiz sözde Suriye Muhalefet Cephesi’nin açık düşmanlığının Kürt ulusal birliği diyaloğunun diğer muhatabı olan ENKS tarafından yorumlanması gerekiyor. Aynı zamanda büyük tehlikelerin belirtileri olduğundan dolayı PYNK de Kürtler arası diyalogların detaylı bir şekilde yürütmesi gerekmekte."

'HERKES BU KOMPLOYA TEPKİ GÖSTERMELİ'

PYNK, açıklamasının sonunda şunları ifade etti:

"Kürdistan’daki binlerce şehidin kanıyla elde edilen kazanımlara yönelik yapılan bu kirli komployu reddediyoruz. Kürdistan ulusal hareketine, bütün kültürel-toplumsal kurumlara ve Kürdistan halkına bu komploya tepki göstermesi çağrısı yapıyoruz. Ayrıca Suriye’deki bütün ulusal ve demokratik güçlere bu düşman planlarına karşı dikkatli olmasını, Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyindeki işgalini genişletme ve Türkleştirme girişimlerine cevap vermesi çağrısı yapıyoruz.”