Qamişlo halkından şehit Qertemînî’nin ailesine ziyaret

Qamîşlo halkı, İç Güvenlik Güçleri-Kadın üyesi Şehit Leyla Qertemînî’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Qamîşlo Şehit Aileleri Meclisi, Şehit Leyla Qertemînî için Qamîşlo’nun Kornîş Mahallesi’nde ailesinin evinin önünde taziye çadırı açtı. Yüzlerce yurttaş, sivil kurum üyeleri, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Qamîşlo Kongra Star üyeleri taziye törenine katıldı.

Şehit Aileleri Meclisi üyeleri ve Şehit Ciwan Qamîşlo’nun babası Mihemed Emîn, Şehit Leyla’nın şahsında tüm özgürlük şehitlerini andı.

Şehit ailesini selamlayan Mihemed, “Şehit Leyla’nın ailesi büyük bir yurtsever ve fedakarlık mirasına sahiptir. Şehit Leyla, İç Güvenlik Güçleri’ne katılarak bu mirası korudu” dedi. 

Qamîşlo Askeri Meclisi İletişim Ofisi Üyesi Mihemed Zêdan, işgalci ve düşmanların Kuzey ve Doğu Suriye halkının iradesini, devrimini ve yönetimlerini yok etmek için onlara karşı komplolarını artırdığına dikkat çekti.

Komploların boşa çıkarılmasına ilişkin Zêdan, halkın ve askeri güçlerin ortak mücadelesinin büyütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

'KADIN İRADESİNİN AYNASI'

Öte yandan PYD Qamîşlo şube üyesi Samiye Xelîl de “Şehit Leyla ailesi ve halkı için mücadele etti. Rojava Devrimi ve kadın iradesinin aynasıdır. Tüm kadınlar, şehitlerin mücadelesi, direnişi ve yolunun takipçisi olmalıdır” dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan Kardeş Îbrahîm Qertamînî, zaferi sağlayana kadar kardeşinin yolunu takip etme ve işgal altındaki bölgelerin kurtarılması sözünü verdi.

Şehidin İç Güvenlik Güçleri-Kadın içindeki rolüne dikkat çeken Cizre Bölgesi İç Komitesi Eşbaşkanı Hemrîn Elî, “Şehit Leyla, ‘Jin, Jiyan, Azadî sloganına göre yaşadı ve kadınları şiddetten korumak için çalıştı” diye konuştu.

Şehit Leyla Qertemînî, 2016 yılında İç Güvenlik Güçleri-Kadın’a katıldı. HPG savaşçısı Rênas Tîlo’nun annesi ve 28 Ocak’ta şehit düştü.