QSD’den ‘Dibis Köyü’ bilançosu

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), işgalci Türk devletinin Eyn Îsa’nın kuzeybatısındaki Dibis köyüne yönelik saldırısı ve yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, saldırının 22 Eylül günü saat 3.45’te başladığını belirtti.

QSD, Eyn Îsa’nın kuzeybatısındaki Dibis köyünün hedef alındığı saldırıda amacın köyün işgal edilerek uluslararası M4 Karayolu’nu kontrol altına almak olduğunu ifade etti.

Açıklamada “QSD güçleri işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırısına karşılık verdi. 5 çete öldürüldü 4 çete yaralandı” denildi.

Bu saldırı sırasında sivillerin hedef alındığını kaydeden QSD, Mecîd El-Ewed’in (35) hayatını kaybettiğini, Zeynep Mihemmed Şerîf (30), Mihemed Şerîf El-Ewed(83), Mehmûd El-Fesîh (19), Yusif Mihemed Hec Hemadî (25) ve Terfe Mirî adlı sivillerin de yaralandığını hatırlattı.

Türk devletinin asılsız iddialarla halkı yanıltmaya ve yalan haber yaymaya çalıştığına dikkat çeken QSD, şunları belirtti:

“İşgalci Türk devleti saldırıdan sonra resmi sanal medya sitesinde asılsız haber yayınladı. Amacı kamuoyunu aldatıp kendini kurtarıcı olarak görmek istemesidir. Türk devleti savaşçılarımızın saldırıyı başlattığına dair asılsız iddialar yayınlıyor, fakat gerçekleri çarpıtarak yalanlarını gizleyemez.”