STÖ ve siyasi partiler: Örgütlü olarak hesap sormalıyız

Adana'daki siyasi parti ve STÖ temsilcileri, çete-devlet ilişkisine karşı örgütlü olarak hesap sorulmadan sonuç alınamayacağını belirtti.

Adana'daki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, devlet destekli çeteci Sedat Peker'in itiraflarına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube binasında açıklama yaptı.
Toplantıya Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Demokratik Alevi Derneği (DAD), İHD, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Halkevi ve Anadolu Hakları Derneği üyeleri katıldı.
İHD Adana Şube Başkanı Av. Yakut Ataş, itirafların araştırılmasını istedi, "Bu tür kirli ittifaklar, talan, ölüm ve gasp düzeni, siyasallaşmış yargı ve iktidara bağlı işleyen hukuk sistemi tarafından korunmakta ve kollanmaktadır. Bu ittifakları var eden siyasi, iktisadi ve toplumsal düzen değişmeden Türkiye halkları nefes alamayacaktır" dedi.
"Bu suçlular ittifakı ile mücadele etmek, emekçiler için ekmek ve iş, kadınlar için yaşam, gençler için gelecek, Kürtler ve Aleviler için eşit haklarla yaşam mücadelesidir" diyen Ataş, "kirli ittifaka" karşı mücadele çağrısı yaptı. Ataş, "Halka karşı işlenen suçların tüm failleri ile siyaset, sermaye ve mafya üçgeninde girilen tüm gizli ve kirli ilişkiler açığa çıkarılmalı. Sorumlular halkın önünde hesap vermelidir” dedi.

'SESİMİZİ YÜKSELTELİM'

İktidarın egemenliğini "baskı, terör ve yolsuzluk mekanizması" üzerine kurduğuna ve kendiliğinden hesap vermeyeceğine dikkat çeken Ataş, şunları söyledi: “Örgütlü bir güçle hesap sormazsak ve sorumluların cezalandırılmasını sağlayamazsak iktidar çarkı bu çamurun içinden çıkmayı becerebilecektir. Yargının gözlerini kapadığı bu talan düzenine karşı toplumsal itirazı, mücadeleyi büyütmek ve tüm gerçekleri ortaya çıkarmak için Türkiye halkları başta olmak üzere siyasi partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine ve toplumsal kesimlere çağrı yapıyoruz; sesimizi yükseltmeli, itirazlarımızı büyüterek örgütlemeliyiz."