Strasbourg’da 48’nci gün: Halk Önder Apo’yu istiyor!

Fransa’nın Strasbourg şehrinde tecride karşı açlık grevinde eylemcilerin aileleri direnişe destek verirken, eylemcilerden Mustafa Sarıkaya “Bedeli ne olursa olsun, bizler kazanmak istiyoruz bu sefer. Halk, Önder Apo’nun sesini duymak istiyor” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da 14 eylemcinin katıldığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde 48’inci güne girilirken, birçok eylemcinin sağlık durumundaki kötüleşmeye rağmen direniş kararlılığı sürüyor.

Rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, tetkiklerin ardından yeniden eylemine dönmüştü. Hafta başında eylemcilerden Kerem Solhan da ağırlaşmış ve yeniden eyleme dönmüştü.

AİLELER EYLEMCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI; DİRENİŞ MESAJI VERDİ

Eylemin 48’inci gününde onlarca Kürdistanlı Stasbourg’daki eylemcileri yalnız bırakmazken, Yüksel Koç, Kerem Solhan ve Ramazan İmir’in aileleri de Strasbourg’daydı.

Yüksel Koç’un eşi Gule Koç, tüm açlık grevi direnişçilerinin yanında oldukları mesajını verdi. Tecride karşı direniş eyleminin başarısına olan inancını paylaşan Gulé Koç, “Bizler de sesimizi yükseltmeliyiz. Evimizde kalmayarak, çıkmalı ve onlara ses vermeliyiz. Büyük zafer onları bekliyor” diye çağrısını yaptı.

Açlık grevi direnişinin zaferinin halkın zaferi olacağının altını çizen Koç, halkın sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

SARIKAYA: ÖNDER APO’YA BORÇLUYUZ

Halka hitap eden eylemci Mustafa Sarıkaya, direnişin sonuç almak üzere olduklarını vurguladı. Türk devletinin direniş karşısında önce Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’la görüşme, sonrasında ise Leyla Güven’i serbest bırakma yoluna gittiğini hatırlatan Sarıkaya, direniş eylemlerinin sonuç alma imkanlarının olduğunun altını çizdi.

Kendilerinin gerekirse Amed’de, Hewlêr’de veya Strasbourg’da bedel vermeye hazır olduklarını söyleyen Sarıkaya, “Ama bedeli ne olursa olsun, bizler kazanmak istiyoruz bu sefer. Halk, Önder Apo’nun sesini duymak istiyor. Bu bizim için büyük bir ayıptır. Bizler bugün birbirimize bakıyorsak; gururla ‘Kürdüz’ diyorsak, bizler bunu Önder Apo’ya borçluyuz” diye konuştu.

’20 YILDIR ÖNDERİMİZ ESİR; BU BİZİM İÇİN AYIPTIR'

Öcalan’a yönelik tecridi kırma görevlerinin kendilerinde olduğunu vurgulayan Sarıkaya, kayıp yaşanmasını istemeseler de Öcalan’ın esaretini kırmada ‘geç kalındığını’ söyledi. Sarıkaya, “Tam tamına 20 yıldır Önderimiz esirdir. Bu bizim için ayıptır” diye ekledi.

'AKP-MHP FAŞİZMİ EN ZAYIF DÖNEMİNİ YAŞIYOR'

Sarıkaya, Türk devletinin tüm barbarca politikalarına rağmen aslında en zayıf dönemini yaşadığını söylerken, “Erdoğan, kendi partisinin içinden bile bir kişinin konuşmasını istemiyor; bir twite bile tahammülü yok” diyerek, AKP faşizminin zayıfığına işaret etti. Sarıkaya, Kürt halkının AKP-MHP faşizminin gündemini takip etmek yerine artık direniş sayesinde kendi gündemini dayattığını da ifade etti.

‘BEDELİ NE OLURSA OLSUN...'

Kürt kadınının direniş tarihindeki öncü rolüne atıfta bulunan Sarıkaya, “Leyla Güven bir adım attı ve şimdi her tarafı sallıyor” diyerek, kadınların mücadelenin belirleyici gücü olduğunu yineledi. Sarıkaya, ‘bedeli ne olursa olsun’ başarının kazanılacağını ve başarı için fedakarlığın şimdi yapılması gerektiğini söyledi.

Eylemcilerden Mehmet Nimet Sevim de kitle ile yaptığı sohbette direnişin ve bu direnişte halkın rolüne dikkat çekti. Türk devletinin zayıflığına dikkat çeken Sevim, artık farklı çevrelerde ‘Tayyip Erdoğan’ın sonunun nasıl olacağı’ tartışmaları yapıldığına dikkati çekti.

Halkın bulunduğu her alanda direnişe destek vermesinin önemine vurgu yapan Sevim, Öcalan’a yönelik tecridin ancak ve ancak halkın direnişe daha büyük katılımıyla kırılacağının da altını çizdi.

ONLARCA KÜRDİSTANLI STRASBOURG’DA

Açlık grevi eyleminin artık kritik aşamaya doğru ilerlediği 48’inci günde eylemcileri çok sayıda Kürdistanlı da ziyaret etti. Almanya’nın Frankfurt şehrinden 50 kadar Kürdistanlı toplu olarak eylemcileri ziyarete gelirken, Bremen, Köln gibi şehirlerden de çok sayıda kişi Strasbourg’daydı.

Eylemcilerden Yüksel Koç, Kerem Solhan, Ayvaz Ece ve Ramazan İmir’in aileleri de direnişçilere destek için Strasbourg’a geldiler. Ziyaretçiler arasında Ayvaz Ece ile Kerem Solhan’ın çocukları da vardı.

Öte yandan başta dün hastaneye kaldırılan Yüksel Koç olmak üzere eylemcilerin sağlık durumuna ilişkin Dr. Fahrettin Gülşen’in ilerleyen saatlerde bir bilgilendirme yapacağı öğrenildi.