'Tecrit halkların geleceğini tehlikeye atıyor'

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecride tepki gösteren Adana'daki Kürdistanlılar,"Öcalan mazlum ve ezilmiş halkların lideridir. Tecrit halkların da geleceğini tehlikeye atıyor" dedi.

İmralı Cezaevi’nde bulunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 27 Temmuz 2011'den bu yana avukatları, 5 Nisan 2015’ten sonra İmralı Heyetiyle, 11 Eylül 2016'dan bu yana da ailesiyle görüştürülmüyor. Adana'da yaşayan Kürdistanlılar Öcalan'a uygulanan ağır tecride tepki gösterdi.

Öcalan'ın Ortadoğu'da etkili bir lider olduğunu söyleyen Kürdistanlı yurttaş Hasan Kocaman, "Demokrasi anlamında Ortadoğu için bulunduğu öngörülerin bugün yaşanıyor olması ne kadar etkili bir lider olduğunu göstermekte. Bundan dolayı olacak ki, 19 yıldır bu yanlış uygulama devam ediyor. Tüm bunlar, bu devletin demokrasiden yoksun olduğunu gösteriyor. Tecridin son bulmaması durumunda daha kötü günler yaşanacak" dedi.

'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Tecridin sadece Kürt halkına değil tüm Ortadoğu halkına uygulandığını ifade eden Süpiye Kara, "Öcalan mazlum ve ezilmiş tüm halkların lideridir. Önderlik ile görüşmelerin sağlandığı dönemlere hasret kaldık. Her şey güzeldi, halkın, ülkenin ekonomi ve siyasi durumu bugünle kıyasla daha iyi durumdaydı. Görüşmelerin yapılmaması Türkiye ve Kürdistan’ı bugünkü kötü duruma getirdi. Türkiye hükümeti, 'Eğer Öcalan’a tecrit uygularsak, halk ile bağını da koparırız' diye düşünmüş olmalı. Ama onlar ne yaparsa yapsın biz O'nun izinden gidiyoruz ve O'nu özgürleştirene kadar da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Kürtler olarak haklarını aradıkları ve fikirlerini belirttikleri zaman en ağır cezalara maruz kaldıklarını söyleyen Haki Duru, "Önderliğimiz üzerinde 19 yıldır devam eden tecrit ise, hak ihlallerinin en büyüğüdür. Mandela da büyük bir liderdi. Çok uzun yıllar cezaevinde kaldıktan sonra çıktı ve devletine, halkına liderlik etti. Öcalan da çıkacak. Bizler onun üzerindeki bu tecridi kıracağız" dedi.

"Yıllardır süren bu tecridin artık son bulması gerekiyor" diyen Asime Yıldırım ise şunları belirtti: "Ne zamana kadar Önderliğimizi bu şekilde tutabilecek bu devlet. Tecrit halkların geleceğini daha da tehlikeye atmak, Ortadoğu'da iplerin daha da gerilmesinden başka bir işe yaramıyor."