Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

TJK-E: KCDK-E'yi sahiplenmeye çağırıyoruz

KCDK-E'nin kongresinin engellenmesine tepki gösteren TJK-E, "KCDK-E’ye dönük gerçekleştirilen bu saldırılara karşı ortak mücadeleyi geliştirmeye çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Almanya'nın Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi'ne (KCDK-E) dönük engelleme ve saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Almanya’nın Köln kentinde 11 Temmuz Pazar günü gerçekleşmesi planlanan KCDK-E 4. Kongresi Almanya polisi tarafından demokrasi ve hukuk ayaklar altına alınarak yasaklanmıştır" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak Alman polisinin KCDK-E kongresini yasaklamasını faşist Türk devletinin Kürt toplumuna karşı geliştirdiği uygulamalarının Almanya'daki devamı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz.  Yasaklamak istedikleri KCDK-E kongresi Avrupa’da yaşayan Kürt diasporasının kültürel, siyasal, sosyal, ekonomik ve halklar arası dayanışmayı geliştirmeyi amaçlayan meşru bir örgütlenmedir. Semtlerden şehirlere, şehirlerden eyaletlere, eyaletlerden ulusal ve uluslararası düzeyde kendisini örgütlemiş yüzlerce resmi meclis, inanç, kültür merkezi, sosyal ve siyasal içerikli dernek, federasyon, kurum ve buna bağlı olarak akademisyen, siyasetçiler, seçilmişlerin bir araya gelerek legal alanda demokratik mücadeleyi geliştiren bir çatı örgütüdür. Bu oluşumlar Avrupa’da yaşayan Kürdistani toplumların her boyutta ihtiyaçlarını karşılamaya dönük faaliyet gösteren ahlaki ve politik bir toplum gerçekliğini hedefleyen, bunun için demokratik ve kadın özgürlükçü ilkeleri esas alan ve bunu yaşamsallaştırmak için her türlü girişimi geliştiren bir yapılanmadır. Toplumsal cinsiyetçiliğe karşı mücadele duyarlılığını arttıran, kadına dönük her türlü şiddete karşı mücadele yürüten ve toplumsal değişimi esas alan KCDK-E  eş başkanlık ve eşit temsiliyetin uygulanmasında Avrupa'daki en özgürlükçü kurumlardan biridir.   Binlerce kadının kendi öz iradesi ile yöneticilik yaptığı, faaliyet yürüttüğü, kendi çocuklarının geleceği olarak gördüğü bir kurumlaşmadır. Bunun yanı sıra her türlü etnik ve dinsel kimliğin korunmasını kendine hedef almıştır. Böylesi geniş bir yelpazede toplumsallığı esas alan bir örgütlenmenin Alman polisi tarafından kriminalize edilmesi bu çatı altında toplanan Kürt halkına dönük bir saldırıdır. 
 

'TESADÜF DEĞİL'
Geçtiğimiz günlerde faşist Türk devletinin Kürdistan'daki işgaline 'dur' demek için Güney Kürdistan'a gitmek isteyenlerin Alman polisi tarafından engellemesi tesadüf olmadığı gibi KCDK-E kongresinin de gerçek dışı iddialarla yasaklanması tesadüf değildir. Bugün Alman devleti, diktatör Erdoğan’ın Türkiye'de Kürtlere ve tüm muhalif kurumlara karşı sürdürdüğü siyasi soykırım saldırılarının devamını tüm demokratik değerleri ve kendi hukukunu çiğneyerek Almanya'da sürdürmektedir. Bu saldırı sadece Kürt halkına değil, aynı zamanda demokrasiye, hukuka, bireylerin en doğal hakkı olan  örgütlenme hakkına bir saldırıdır. Alman polisi derhal Almanya için bu utanç verici olan bu kararı geri çekerek, Kürt halkından ve KCDK-E’den özür dilemelidir.
 

'ORTAK MÜCADELEYİ GELİŞTİRELİM'
Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak bu tür faşizan uygulamalarla ilk kez karşılaşmadığımızı ve demokrasiye dönük geliştirilen her saldırıya karşı  örgütlülüğümüzü yükselterek ve mücadeleyi büyüterek cevap olacağımızı belirtiyoruz. Bu temelde tüm halkımızı KCDK-E çatısı altında buluşmaya, bu anti-demokratik ve hukuk dışı saldırılara karşı tutum almaya çağırıyoruz. Kendisini demokrat, hümaniter, özgürlükçü olarak tanımlayan tüm kurum, kuruluş ve şahsiyetleri, uluslararası kurumları KCDK-E’ye dönük gerçekleştirilen bu saldırılara karşı  ortak mücadeleyi geliştirmeye çağırıyoruz. Almanya’da yaşayan tüm halkları demokratik değerleri yaşatmakta ve savunmada ısrarcı olmaya ve Kürt halkının haklı ve onurlu mücadelesi etrafında buluşmaya çağırıyoruz."