‘Türk güçlerine müsaade etmeyeceğiz’

Cenga Heftanîn Hamlesi’nde yer alan YJA STAR gerillaları, Türk güçlerinin bu topraklarda rahatça cirit atmasına müsaade etmeyeceklerini ve eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Medya Savunma Alanları’nın Heftanîn Bölgesi’nde işgal saldırılarında bulunan Türk ordusuna karşı sürekli eylem halinde olan gerillalar, kışın zor şartlarına ve teknik üstünlüğe rağmen ağır darbeler vuruyor.

Cenga Heftanîn Hamlesi’ndeki eylemlere katılan YJA STAR gerillaları Sozdar Cudi ve Rosida Botan, ANF’ye konuştu.

Sozdar Cudi, 7 Türk askerinin öldüğü son eylemi Sara, Rojbin ve Ronahi’nin anısına yaptıklarını hatırlatarak, “Türk devleti, hergün medyasında gerillayı bitirdiğini, dağlarda kimsenin kalmadığını iddia ediyor. Peki o zaman neden bu kadar operasyon yapıyor? Aslında yalan söyleyerek toplumun gözünü boyamaya ve kendini ayakta tutmaya çalışıyor. Oysaki gerilla her geçen gün büyüyor ve profesyonelleşiyor. YJA STAR gerillaları olarakta bu savaşta aktif rol oynuyoruz ve oynamaya devam edeceğiz. Yaptığımız eylemelerle düşmanı topraklarımızda yaşamasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

GERİ ADIM ATMADIK

Türk ordusunun işgal saldırılarıyla gerillayı bitireceğinin zehabına kapıldığını belirten YJA STAR gerillası Rosida Botan ise “Düşmanın bu topraklarda rahat yaşamasına izin vermeyeceğiz, bu topraklara geldiğine pişman olacak” dedi. Geri adım atmayıp tam tersi hazırlıklarını güçlendirerek Cenga Heftanîn Hamlesi başlattıklarını söyleyen Botan, şunları ifade etti: “Hamlenin ismini bile ağzımıza aldığımızda bizlere güç, heyecan, moral veriyor. Düşman yönelimleri hala yoğun ama bizlerin de etkili eylemleri aktif bir şekilde sürüyor. Yaptığımız birçok eylemde düşman kayıplarını vermiyor, bunu saklamaya çalışıyor. Özel savaş medyasında da sanki dağlarda gerilla kalmadı diye lanse etmeye çalışıyor ama bunların hepsi yalan. Mesele Konferans Tepesi’nde etkili bir eylem yaptık, gayet sonuç alıcıydı. Böyle eylemler yapmaya devam edeceğiz. Cenga Heftanîn Hamlesi’ni büyüterek düşmanı topraklarımızda bitireceğiz.”