YPS-Jin Şehit Zilan İntikâm Birimi'nden 3 kentte eylemler

YPS-Jin Şehit Zilan İntikâm Birimi Amed, İstanbul ve Niğde’de eylemler gerçekleştirdi. Fedai eylemci Zeynep Kınacı'yı anan intikâm birimi, "TC. faşizminden Zilanlaşarak gereken hesabı soracağız" dedi.

YPS–JIN Şehit Zilan İntikâm Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Üyelerimiz, 30 Haziran 1996 tarihinde fedai eylem gerçekleştiren Şehit Zilan'ın yıl dönümü anısına 'Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere karşı intikâm hamlesi' kapsamında İstanbul, Amed ve Niğde’de işgalci Türk polisi ve AKP-MHP faşist rejimi destekçilerine karşı etkili eylemler gerçekleştirdi" denildi.

POLİS VE İŞBİRLİKÇİLERİN ARAÇLARI YAKILDI

Açıklamada, eylemlerin ayrıntılarına dair şu bilgiler verildi:

"Birim üyelerimiz 24 Haziran günü İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde, polis çevik kuvvet merkezinin 50 metre yakınında işgalci Türk polislerine ve onun ajan şebekesine ait 4 araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda Kürt katili Türk polisi ve işbirlikçilerine ait 3 araba ve bir kamyonet imha edildi.

FAŞİSTLERİN DEPOSUNDA MİLYONLARCA HASAR OLUŞTU

22 Haziran günü akşam saat 22:00 civarında birim üyelerimiz Niğde’nin Altunhisar ilçesinde bulunan AKP’li faşist şahsa ait çiftliğin deposuna yönelik yakma eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda faşist şahsa ait çiftliğin depoları tamamen imha edildi. Faşist şahsın çiftliğinde 5 milyon TL değerinde hasar oluştu.

21 Haziran günü akşam saat 22:00’da Amed’in Bağlar Mahallesi'nde devlet karayollarına ait bir pikap birim üyelerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

Birim üyelerimiz 21 Haziran sabaha karşı 03:00 civarında İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde Akşemsettin Mahallesi Petrol Yolu Caddesi’nde AKP-MHP faşist rejimi destekçisi şahsa ait araca yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylem sonucunda faşist şahsa ait araç kullanılamaz hale geldi.

20 Haziran günü İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde faşist şahıslara ait bir market, birim üyelerimiz tarafından ateşe verildi. Eylem sonucunda marketin büyük bir bölümü imha edildi."

'ZİLAN KÖLELİĞE VE FAŞİZME DARBE VURDU'

İntikâm birimi, fedai eylemci Zeynep Kınacı'yı anarak, "Zeynep Kınacı bedeninde taşıdığı bomba ile hem köleliğe hem de faşizme en büyük darbeyi vurmuştur. Kadın öncülüğünün ve de fedai çizgisinin komutanı olmuştur. Şehit Zilan'ın eylemi sömürgeci Türk devletine olduğu kadar erkek egemen zihniyete karşı da yapılmıştır" dedi.

Şehit Zilan İntikâm Birimi, şu mesajları da verdi:

"Kadınların savaştıkça özgürleştiği, özgürleştikçe güzelleştiği gerçeğini kendinde somutlaştırmıştır. Tüm dünya kadınlarına ilham kaynağı olan Şehit Zilan’ın yolunda yürümek şehide olan bağlılığın en temel gerekliliğidir. YPS–JIN olarak Şehit Zilan çizgisinde kadının öz savunma gücünü açığa çıkartarak her an her yerde sömürgeciliğe ve de egemen erkek zihniyetine karşı mücadele halinde olacağız. Biliyoruz ki  sömürgecilik en çok kadın gücünden korkmaktadır. Bundandır ki önce kadını vurun demektedir. Kadının mücadelesi ve direnişi kendi başına devlet aklı = erkek aklını yıkmaktadır. Faşizm ise bu gücü bilindiğinden sürekli kadınları hedef almaktadır. TC faşizmi bugün de özgürleşen Kürt kadınını özellikle hedefleyerek Kobanê’nin Helince köyünde 3 direnişçi Kürt kadını katletmiştir. Kürt kadınına yönelik gerçekleştirilen alçakça saldırıya karşı öz savunma halinde olacağımızı belirtiyoruz. TC faşizminden Zilanlaşarak gereken hesabı soracağız."