140 Bradost köyü Türk devletine karşı BM'ye başvurdu

Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesinde bulunan 140 köyün sakinleri adına uluslararası toplum, Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesel hükümetine bir mektup gönderilerek, Türk askerlerinin bölgeden çıkarılması istendi.

Bradost’taki 140 köy adına 2 bin kişinin imzasını taşıyan bir mektup hem Irak hem de uluslararası kurumlara gönderildi.

Köylüler, Birleşmiş Milletler, Irak hükümeti ve Kürdistan bölgesel hükümetinden, bölgedeki Türk askeri varlığına son verilmesi ve bombardımanların durdurulmasını istedi.

Mektupta Türk işgal güçlerinin bombardımanlarının bölge sakinlerinin yaşamını tehlikeye attığına vurgu yapılarak, “Yaylalarımız, yaşam kaynaklarımızdır. Yaylalarımıza çıkamıyoruz. Türk devletinin gece boyu süren hava hareketliliği, çocuklarımızın uyumasını da engelliyor” denildi.

Türk rejiminin bombardımanlarında köprülerin de zarar gördüğünü belirten köylüler, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da bombardımanları durdurmaya ve askerlerini çekmeye çağırdı.

Mektupta, “Türk devleti, topraklarımızın 20 kilometre kadar içerisine girdi, yüzlerce köyümüz boşalmış durumda. Şêladizê, Mêrgesor, Qendil, Qeladizê, Lêlan, Bermizê, Kejek halkı katledildi. Sadece Kendakolan yaylalarında 40 kişi katledildi. Bu ölümlerle elinize ne geçti?” diye belirtildi.

Mektuplarında Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in akıbeti hatırlatan köylüler, katliamlar sonucunda Erdoğan’ı da aynı akıbete uğrayabileceği uyarısında bulundu. Köylüler, “Bu nedenle tek çözümün barış olduğunu söylüyoruz” dedi.

Bombardımanlara PKK’nin bahane edilmesine de dikkat çeken köylüler, “PKK bizim bölgemizde yok. PKK bizim aramızda değil ve PKK ile ilişkilerimiz yok” dedi.