Şüpheli kadın ölümü ve kadınlara işkence

İstanbul Esenyurt’ta bir kadın şüpheli şekilde ölürken, İstanbul ile Kocaeli'de de 2 kadına işkence yapıldı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Süleymaniye Mahallesi’nde, bir apartman dairesinde dini nikahlı Sevcan Demir (23) ve Kenan Danış arasında tartışma yaşandı. Çıkan tartışma üzerine komşuları polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine daireye gelen polis, Sevcan Demir’in şikayetçi olmaması üzerine daireden ayrıldı.
Polisin daireden ayrılmasından 1 saat sonra Sevcan Demir yaşadığı dairenin 4. katından şüpheli bir şekilde düşerek ağır yaralandı.  
Sağlık ekipleri ağır yaralanan Demir'e ilk müdahaleyi yaparak en yakın hastaneye kaldırdı. Hastaneye kaldırılan Demir'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Kenan Danış ise gözaltına alındı.

KEZZAPLI SALDIRI VE İŞKENCE

Beyoğlu’nda da yüzü cerrahi maskeli ve kapüşonlu bir erkek, 17 yaşındaki Suriyeli mülteci trans kadına kezzapla saldırdı. Yaralanan trans kadın hastaneye kaldırıldı. Kadına saldıran ve bir süre önce ayrıldığı erkek olduğu iddia edilen kişi ise henüz yakalanmadı.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan Veli Erbaç eşi Ayten Erbaç’a, bir odaya kilitleyerek iki gün boyunca aç ve susuz bırakarak işkence yaptı. Kadının çocukları, olay sonrasında annelerinin görüntüsünü çekti. Görüntülerin sanal medyada paylaşılınca Veli Erbaç tutuklandı.