'27 Kasım ruhu ile düşmanı yenilgiye uğratacağız'

PKK'nin 43. kuruluş yıldönümünü kutlayan YJA Star gerillaları 27 Kasım ruhu ile düşmanı tarihi bir yenilgiye uğratacaklarını belirtti.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Cenga Xabur hamlesinde yer alan YJA Star gerillaları, PKK'nin 43. kuruluş yıldönümünü karşılıyor. Aylardır aralıksız bir şekilde işgal saldırılarına karşı direnen kadın gerillalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın PKK'yi nasıl büyük bir kararlılıkla kurmuşsa, PKK gerillaları olarak kendilerinin de kararlı bir şekilde zafere ulaşacaklarını belirtti.

 

YJA Star gerillası Diren Sema, PKK'nin fedakarlık çizgisinde mücadele eden gerillaların her geçen gün güçlendiğini ve soykırım sistemine darbeler vurduğunu belirterek, "PKK, Kürt halkının dirilişidir. Biz de PKK'de yer alan kadın gerillalar olarak özgürlük mücadelesi veriyoruz. Kana susamış düşmanı devrimci hamlelerle yeneceğiz. YJA Star güçleri olarak Kemal Pir'lerin, Sara'ların, Bargiran, Esmer ve Zelal'lerin direniş ruhu ile savaş mevzilerinde direniyoruz. PKK bir özgürlük hareketidir ve insanlık için savaşıyor. Kadın ve ülke özgürlüğü, PKK davasının merkezinde yer almaktadır. Tüm mazlum halklar için savaşıyoruz. Bu yüzden PKK artık dünyada tanınıyor. Kürdistan işgaline son vermeye kararlıyız. Dağların zirvesinde halkımızla özgür günler yaşayacağız" diye konuştu.

 

KADINLAR PKK İLE KİMLİKLERİNİ TANIDI

PKK'de mücadele eden Apocu militanlarının bedeli ne olursa olsun özgürlük çizgisinde direneceğini vurgulayan YJA Star gerillası Solin Ararat, devamla şunları belirtti: "27 Kasım'ı tüm Ortadoğu halklarına ve kadınlara kutlu olsun. PKK evrensel ve tarihsel bir harekettir. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarını ölüm uykusundan uyandırdı. Özellikle kadınları özgürlük arayışına sevk etti ve saflara katılmasını sağladı. PKK çizgisindeki kadınlar, kimliklerini tanıdı ve özgürlükleri için savaşma iradesine sahip oldu. YJA Star güçleri olarak 27 Kasım ruhuyla mücadelemize devam ediyoruz. Hem kadın gerillalar, hem de HPG gerillaları her zaman PKK ruhunu yaşatacaktır. Sara'ların ve Kemal'lerin direniş ruhunu sonsuza kadar yaşatma çabası içindeyiz. Cenga Xabur ve Bazên Zagros hamlelerinde yer alan HPG ve YJA Star gerillaları olarak 27 Kasım ruhu ile düşmanı tarihi yenilgiye uğratacağız."

 

MÜCADELEYİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ

Gerilla Axin Gabar ise PKK'nin yenilmezliğine dikkat çekti. "PKK dünyada bir yenilik yarattı. Çünkü önder Apo, kadın kurtuluşunu PKK'nin temeli yaptı ve kadın mücadelesine öncelik verdi" diyen Axin Gabar konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Hiçbir orduda PKK'de olduğu gibi kazanma özgürlüğüne sahip kadın yoktur. Bunu önder Apo yarattı. Partimizin yeni kuruluş yılında amacımız düşmanı yenilgiye uğratmak ve zafer kazanmak. YJA Star olarak sonuna kadar önder Apo'nun emeğine, özgürlük çizgisine ve felsefesine sahip çıkacağız.Türk devletinin saldırılarına karşı sonuna kadar direneceğiz."