8 Mart açıklamaları: İnsanlık kadınla özgürleşir-YENİLENDİ

8 Mart dolayısıyla açıklama yapan kurumlar, savaşların, işgallerin de kadın özgürlüğüyle biteceği mesajını verdi.

Çeşitli kurum ve platformlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bugün yazılı açıklamalar yaptı. Açıklamalarda, kadın özgürlüğünün tüm insanlığı özgürleştireceği mesajları verildi.

'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu: "Platformumuz, henüz akıbetine ulaşılamayan binlerce Êzidî kadın için adalet talep ederken,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, bir kez daha kadınların yürek rahatlığıyla özgürce kutlayamadığımız ağır baskı koşullarında, zorunlu göç yollarında başka insanlık trajedilerine tanıklık ederek karşılamaktayız.  
Bir taraftan evde, sokakta, iş yerinde, mahpushanede kadına yönelik şiddet, hız kesmeden devam ederken, öte taraftan 'erkek devletlerin' ısrarla sürdürdüğü savaş politikaları toplu kadın cinayetlerine, sınırlar arasında korkunç saldırılara maruz kalmalara ve insanlık dışı uygulamalara yol açmakta.
Ama biz kadınlar, bize reva görülenler ne olursa olsun, asla mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Daha adil bir dünya, sadece ve sadece kadınların yürek ve mücadele birliğinden geçer."

'KADIN ÖZGÜRLÜĞÜ SAVAŞI BİTİRİR'

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP): "Yaşamını yitiren tüm kadınları Rosa Luxemburg, Sürme Xanım ve Sakine Cansız şahsında saygı, hürmet ve minetle anıyoruz!
Kadının özgürlüğü; toplumun, insanlığın savaşlardan uzaklaşması, barışa yönelmesi, eşitliğin, demokrasinin ve özgürlüğün inşasıdır."

'GELECEĞİMİZİ FETHETME MÜCADELESİ'

DKP/Birlik-Kadın Komünarlar: "Kaç kat kilit vurulursa vurulsun üstümüze, hemcinslerimizle buluşmaya, taleplerimizi bulunduğumuz her alanda yükseltmeye devam edeceğiz.
Erkek egemenlikçi kapitalist sistem, ülkedeki faşist iktidar ve devleti, varlığını kadın düşmanlığı üzerinden yeniden üretiyor. Savaşımız aynı zamanda sadece saldırılara karşı değil geleceğimizi fethetme mücadelesidir. Erkek egemenliğini ve erkek egemen kapitalist sistemi, faşist devleti soyut söylemlerle değil doğrudan hedefe koyacak; gecelerimizi de gündüzlerimizi de özgürleştirmek için mücadele edeceğiz!"

'KADIN DEVRİMİNE SAHİP ÇIKALIM'

Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ): "Rojava kadın devrimi içerisinde biz komünist kadınlar, erkek egemen kapitalist sisteme ve başta biz kadınların iradesini kırmayı hedefleyen işgalci faşist Türk devleti olmak üzere tüm işgal saldırılarına karşı savaş azmimizi tarihe kadın direnişinin mührünü vuran Rashel Corrielerden, Filistin kadın direnişinden, Kürdistan Özgürlük Mücadelesini kadın yüz yılına çeviren Beritanlardan, Zilanlardan, Beselerden alıyoruz. Biz yine mücadele ve savaş azmimizi Kutsiye Bozoklardan, Şengül, Destan, Raperin, İvana, Sarin, Berfo, Berçem ve Ekinlerden alıyoruz.
Tüm kadınları 21. Yüzyılın kadın devrimi olan Rojava devrimi ile enternasyonal dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz."

'BİZ DURURSAK HAYAT DURUR!'

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Komünist Kadın Örgütü (KKÖ): "Şili'de, danslarımızla sokakları, Meksika'da molotoflarımızla erkek egemen burjuva meclisi tutuşturanlarız. Sudan'da, İran'da ve Cezayir'de barikat başındayız. Rojava devriminin kalbi ve vicdanıyız.
Erkek egemen düzene, erkek egemen saldırılara, baskılara ve erkek egemen faşist şeflik rejimine biat etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz.
Evde, fabrikada, atölyede, büroda üretime katılmıyor, iş yavaşlatıyor, bütün gün ya da bir kaç saatliğine üretimi durduruyoruz. Ev işlerini durduruyor, balkonlardan ve pencerelerden sarkıttığımız pankartlarla grev ilan ediyoruz. Okullara, erkek egemen eğitim kurumlarına gitmiyor, boykot ediyoruz. Alışverişe çıkmıyor, tüketimi boykot ediyoruz. Biz durursak hayat durur."

'ERKEKLER DE MÜCADELE ETMELİ'

Civaka İslamiya Kurdistan (CÎK): "Allah kainatta olan her şeyi çift olarak yaratmış ve hiçbir cinsi diğerinden daha üstün kılmamıştır.
İslam'daki kadın haklarını ortaya çıkarmak için mücadele etmeliyiz. Erkekler de kadınlara yapılan haksızlıkları ve zulmü bertaraf etmek için onlarla omuz omuza mücadele etmeli. Kadınlarımızın hor ve eksik görülmediği, öldürülmediği, haksız ve vahşi cinayetlere kurban edilmediği, ezilmediği, eşit olduğu bir dünyada yaşamak dileğiyle."

'BÜYÜK BEDELLERLE KAZANILDI'

Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF): "8 Mart insanlığın özgür bir geleceğe kavuşması amacıyla ve çok büyük bedeller ödenerek kazanılmış bir mevzidir.
"Kadınların her türlü şiddete ve saldırıya karşı sürdürdüğü haklı mücadelesi desteklenmediği ve bütün talepler koşulsuz kabul edilmediği sürece kadın haklarından söz etmek sadece sahtekârlık ve içi boş bir yalan olmaktan öte gidemez."